Pokorni Zoltán

További híreink

pokorni03

A Magyar Páneurópa Unió, a Konrad Adenauer Stiftung és a Hegyvidéki Önkormányzat közösen rendezett konferenciát a MOM Kulturális Központban az Európára nehezedő migrációs nyomás okainak megvitatására. A tanácskozást követően adták át az Eötvös József-sajtódíjakat, amellyel idén Pilhál György újságírót és Muzsnay Árpádot, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület alelnökét tüntették ki.

Interjú a Heti Válaszban.

pokorni02

A Fidesz-KDNP színeiben induló polgármester a szavazatok 57.25 %-át kapta. A Hegyvidék minden egyéni választókörzetében a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek.
A beszélgetés itt olvasható el.
mh-2
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, a Hegyvidék polgármestere mécsest és követ helyezett el a Cipők a Duna-parton emlékműnél, a pesti alsó rakparton a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, 2014. április 16-án. Videórészlet Pokorni Zoltán megemlékezéséből
A Hegyvidéket is magában foglaló Budapest 03. választókerület országgyűlési képviselője 2014 és 2018 között Fónagy János (Fidesz-KDNP) lesz.

pokorni04

„A harmadik rezsicsökkentés három területet, a villamosenergiát, a gázt és a távfűtést fogja érinteni” – mondta el Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Pokorni Zoltán polgármesterrel, a Fidesz alelnökével és Gulyás Gergellyel, a Fidesz frakcióvezető-helyettesével közösen tartott kerületi rezsifórumon.

A Normafa megújítása az önkormányzat javaslatai alapján történik, mi pedig úgy látjuk természetesnek, hogy a végső szót az itt élő polgároknak kell kimondaniuk – mondta a Demokratának Pokorni Zoltán, a budapesti Hegyvidék polgármestere, aki szerint a természetvédelmi szempontok a legfontosabbak.
Pokorni Zoltán beszéde itt tekinthető meg.
A párt hétvégi kongresszusán ismét alelnökké választották Pokorni Zoltánt.
Mit üzen a bajai időközi választás? Valóban a mostani lesz a legdurvább kampány? A P8 vendége volt Pokorni Zoltán.
pokorni02
A rezsicsökkentési aláírásgyűjtés eddigi tapasztalatairól, valamint a november 1-jén életbe lépő újabb, 11,1%-os díjcsökkentésekről, illetve a hamarosan parlament elé kerülő új közszolgáltatási törvény részleteiről számolt be Pokorni Zoltán polgármester és Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a Larus rendezvényközpontban megtartott lakossági fórumon.
Interjú a nemrég megnyílt piacról. Az összeállítás '03'57-nél kezdődik.
Interjú a Heti Válaszban. A beszélgetés az alábbi csatolmányokban olvasható: 1. 2. 3.
Az Index interjúja itt olvasható el.
Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a Hír Televízióban oktatáspolitikáról és saját terveiről is nyilatkozott. Az interjú itt tekinthető meg.

A Hegyvidék polgármestere 2014-ben már nem indul az országgyűlési választáson, viszont tovább vezetné Budapest XII. kerületét. Az RTL Klub tudósítása itt tekinthető meg.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke és a Hegyvidék polgármestere Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel gyújtott mécsest a dunaparti Holokauszt-emlékműnél. Az MTV Este riportja itt látható.

IMG_7753

Láng Zsoltnak, a II. kerület polgármesterének meghívására Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere részt vett a Szilágyi Erzsébet fasorban a Gábor Áron-emlékműnél rendezett ünnepségen.
Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester február 8-án adta át a hegyvidékiek adományait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Feszty Árpád utcai melegedőjében a rászorulóknak. A Lánchíd Rádió tudósítása itt hallgatható meg.
Mi változik az oktatásban az iskolák állami átvételével? Jogosak a további diáktiltakozások? Többek között ezekről a kérdésekről beszélt Pokorni Zoltán a Hír TV Péntek 8 című műsorában. Az interjú itt tekinthető meg.
Interjú a TV2 Mokka című műsorában az iskolák állami átvételéről.

„Emlékezzünk vissza, számtalan példa van arra, hogy nyilvánvaló politikai hazugságok miképp alakították az eredményeket” – hangsúlyozta a Magyar Hírlapnak adott interjújában a Fidesz alelnöke.

Politikai vitanapot tartanak a parlamentben a köznevelésről. Ennek kapcsán a Hír TV Rájátszás című műsorának vendége volt Pokorni Zoltán. Az interjú itt tekinthető meg.

A kerületek képviselői, valamint a fővárosi kormányhivatal vezetője ünnepélyes keretek között aláírták a járási hivatalok megalakításához szükséges megállapodásokat. A Hegyvidéki Önkormányzat nevében Pokorni Zoltán polgármester látta el kézjegyével a szerződést, aki Váczi János alpolgármester, valamint dr. Szabó Zsófia és dr. Borsodi Klaudia aljegyzők kíséretében érkezett a kormányhivatalban rendezett ünnepségre.
Hiába egyezett meg a kormány és a Fidesz-frakció arról, hogy az önkormányzatok visszaszerződhetnek az iskolák működtetésére, végül más döntés született, amelyben meghatározó volt Orbán Viktor kormányfő személyes érvelése – mondta a hvg.hu-nak Pokorni Zoltán.
Bányai Kelemen Barna, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja vehette át az idei Kaszás Attila-díjat. Az ünnepélyes díjátadó gálaműsort a Vidéki Színházak Fesztiváljának nyitányaként a Thália Színházban rendezték meg.
„Demokratikus szellemű elismerésről van szó. A Kaszás Attila-díj sorsáról nem a hatalom és a politika dönt. Olyan színészekről van szó, akik nemcsak művészi, de emberi jelenlétükkel is méltóak erre a jelölésre” – mondta Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere a Lánchíd Rádiónak adott interjújában.
Interjú a díj gálaünnepéről az MTV Ma Reggel című műsorában.
Beszélgetés politikáról és oktatásról Buják Attilával.
Az átalakítás eredményessége meghatározó lesz a magyar oktatás előttünk álló éveiben, és nem utolsósorban ezen múlik a következő választás is. Pokorni Zoltánnal a Népszabadság készített interjút.
A politikusok népszerűségi rangsorát Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök vezeti 34 százalékkal. Őt követi Orbán Viktor kormányfő 33, Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár 33, Kósa Lajos Fidesz-alelnök 32 százalékkal.

Schmitt Pál köztársasági elnök a lista nyolcadik helyén található, 28 százalékkal. Az államfő népszerűsége januárban 27 százalék volt. A lista végén Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár található, a népszerűsége 13 százalékos. A teljes cikket itt olvashatja.

95314_europai_pa
Valóban felfüggeszthetik a kohéziós támogatásokat? Lesz-e ötpárti egyetértés a választási eljárási törvényről? A Hír TV vendége Pokorni Zoltán.

egri_frakcioules

Éles vita bontakozott ki a Fidesz egri frakcióülésén a járások kialakításával kapcsolatban. Pokorni Zoltán ennek kapcsán konfrontálódott a budapesti átalakításokért felelős fővárosi kormánymegbízottal, Pesti Imrével. A részleteket elolvashatja itt.
Honlapra_240
Interjú a Népszabadságban.
Létrejött a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége. Az erről szóló riport megtekinthető itt.

Újraválasztották Orbán Viktort, a Fidesz elnökét. Alelnök maradt továbbra is Pelczné Gáll Ildikó, Varga Mihály, Pokorni Zoltán és Kósa Lajos.

A legnagyobb veszély, ami ránk most leselkedik, azok mi magunk vagyunk. Ha azt hisszük, hogy mindenkinél okosabbak vagyunk, és mindent pontosan tudunk” - húzta alá a Fidesz-kongresszuson tartott beszédében Pokorni Zoltán.

A Fidesz etikai testülete megállapította, hogy Pokorni Zoltán nem követett el etikai vétséget Hoffmann Rózsával szemben. Az államtitkárasszony később benyújtotta felmondó levelét Orbán Viktornak. Részletek itt '00:50 perctől. Az ATV riportja a témáról itt tekinthető meg.

Az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának elnöke a Hír Tv portréműsorában kiemelte: a tömeges, jó minőségű és igazságos hozzáférést biztosító felsőoktatás nem egymást kizáró fogalmak. Az esetleges minőségi problémákat az okozza, hogy rohamosan nőtt a hallgatók száma, és ezzel nem tudott lépést tartani a felsőoktatásra fordított támogatás. Így az egy főre jutó ráfordítás drámai mértékben csökkent - mondta Pokorni Zoltán a Sziluett című műsorban.
Átadták a felújított MOM Kulturális Központot. A több mint egy évig tartó munkálatok során az épület kívül-belül megújult, valamint számos új funkcióval bővült. Az MTV rövid híre megtekinthető itt.
Nem helyes az oktatáspolitika kérdéseit keresztény-nem keresztény alapon vitatni, a világ ennél bonyolultabb – üzente Pokorni Zoltán a KDNP budapesti elnökének.
Pokorni Zoltán nem híve a közoktatás teljes államosításának, és szerinte tévedés volna bezárni a fizetős egyetemi szakokat. Új, tisztességes megállapodást kötne a tanárokkal. Az fn.hu-nak adott interjú itt olvasható.
Komoly viták voltak a Fidesz-frakcióban, sőt a Fidesz elnökségén belül is a Széll Kálmán-terv nyilvánosságra hozatala előtt, mivel háttérbe szorultak a szakmapolitikai megfontolások - mondta a Hírszerzőnek adott interjújában Pokorni Zoltán.
A Hegyvidék polgármesterének ünnepi beszéde a Budai Várban rendezett Fidesz-ünnepségen.

Hegyvidéki iskolások ünnepi műsorával kezdődött, majd Pokorni Zoltán polgármester beszédével és sportolók kitüntetésével folytatódott a XII. kerületi Önkormányzat megemlékezése a Művelődési Központban. Az ünnepség végén a résztvevők megkoszorúzták a '48-as emlékoszlopot a Gesztenyéskertben

Tisztelettel köszöntök mindenkit, aki elfogadta a meghívásunkat és eljött ma délelőtt velünk együtt ünnepelni! Köszönjük az Arany János Gimnázium tanárainak és diákjainak ezt az előadást. Aranyosak és szívmelengetőek voltak. Az előadásból is látszott, hogy nem könnyű '56-ra úgy emlékezni, hogy az ma is érvényes legyen.

Tisztelettel, sőt szeretettel köszöntök mindenkit a Fidesz alelnökeként, a kongresszusnak is helyt adó hegyvidék XII. kerület országgyűlési képviselőjeként, jó helyen vagyunk itt, itt 55 szavazókörből 50-ben nyertünk, ebben is. Vannak versenyek, amelyekkel kapcsolatban elmondható az ezüst is szépen csillog, és vannak, amelyekben nem osztanak második helyet.
Szeretettel és tisztelettel köszöntök mindenkit, aki az eső, a hideg és a bennünk élő rosszkedv ellenére eljött ma ide. Szívem szerint én is azzal kezdeném, amit állítólag Churchill mondott egy amerikai egyetemen, ahová öreg korában meghívták. Ott a fiatal egyetemisták kérték az öreg Churchillt, hogy mondaná el, mi a legfontosabb üzenete a fiataloknak
Tisztelettel köszöntöm Mindannyiukat, Köztársasági Elnök Urat, Igazgató Asszonyt! Hadd köszöntsem külön azokat, akik nem lehetnek itt ebben a kiállító teremben, de eljöttek ide, az Andrássy út 60. elé, hogy együtt legyünk ezen a napon. 
Június 16. nem csak Nagy Imre temetésének napja, hanem a szabad Magyarország születésének is az ünnepe.