Pokorni Zoltán

További híreink

ÖSSZEFOGÁSSAL ÉPÜLHET FEL AZ ANNA-RÉTI KÁPOLNA

SÍRE FEL A NORMAFÁN

BETEGBARÁT HELYSZÍNRE KÖLTÖZÖTT A 10. SZÁMÚ FELNŐTT HÁZIORVOSI RENDELŐ

A CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁVAL ÉPÜLHET MEG A TANÖSVÉNY A NORMAFÁN

36 hónapja tartó egyeztetéssorozat után példaértékű konszenzus született a zöld szervezetek, a civil szervezetek és a Hegyvidéki Önkormányzat között a Normafán kialakítandó lombkorona-tanösvény ügyében.

KÖZÖSEN EMLÉKEZÜNK AZ OSTROM ÁLDOZATAIRA

Budapest második világháborús ostromában körülbelül 120 ezer katona és közel 40 ezer civil vesztette az életét, akikre – az elmúlt évhez hasonlóan – az idén is közösen emlékezik az I., a II. és a XII. kerületi önkormányzat.CZIFFRA 100 – FESZTIVÁL ÉS EMLÉKÉV

A jövő tavasszal hatodszor sorra kerülő Cziffra György Fesztivál – tekintettel a névadó születésének 100. évfordulójára – számos nagyszabású rendezvénnyel bővül, amelyek egészen 2022 májusáig tartanak. Magyarország kormánya ugyanis emlékévvé nyilvánította ezt az időszakot, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. Impozáns számokkal büszkélkedhet a Cziffra György-emlékév: 12 fővárosi helyszínen, 13 vidéki városban, 15 országban összesen több mint 100 zenei eseménnyel ünnepeljük meg a magyar zene géniuszát.

ÁTADTÁK A MEGSZÉPÜLT GYÓGYFŰ UTCÁT

Két év alatt közel háromszáz burkolatlan budapesti útszakasz felújítására biztosít vissza nem térítendő pénzügyi forrást önkormányzatok számára a kormány. A kétszázadik elkészült projekt a hegyvidéki Gyógyfű utca, melyet Pokorni Zoltán polgármester, Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, valamint Szatmáry Kristóf Budapesti Útépítési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos közösen adott át a forgalomnak.

Példaértékű együttműködés Budakeszi, a II. és a XII.kerület közlekedési problémáinak megoldásáért

A Budakeszi út felújítása érdekében összehangolt cselekvésről döntött Budakeszi, a II. kerület és a XII. kerület polgármestere. A II. kerületi Városházán tartott szeptember 9-i egyeztetésen egyetértettek abban, hogy közös érdek az agglomerációs közlekedés megoldása, melynek része, hogy mielőbb elindulhasson a Budakeszi út teljes felújítása, szakaszos buszsáv létesítésével.

Új park nyílt a Normafánál a romos hotel helyén

A környékbeliek kérését teljesítve, több mint négyezer négyzetméteren új parkot alakított ki az önkormányzat a Normafánál, ahol a kisebb gyerekek igényeihez igazodó játszótér, valamint egy vízfelülettel ölelt csobogó is helyet kapott.

Védőmaszk a szakrendeléseknek

Húsz hétre elegendő védőmaszk-mennyiséget adományozott a Hegyvidéki Önkormányzat a Szent János Kórház járóbeteg-ellátó részlegein dolgozóknak. Az átadáson Pokorni Zoltán polgármester bejelentette, jövő héttől a leginkább veszélyeztetett, 70 év feletti polgárokat is ellátja maszkokkal az önkormányzat.

jatszo

A XII. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta, nem volt elég szalaggal körbevenni a Normafa játszótereit, azokat ugyanis gyerekeiket hintáztató szülők letépték. Úgyhogy jött a kerítés.

 

Levél a Hegyvidéki Polgárokhoz

Interjú Pokorni Zoltán polgármesterrel.

Levél a Hegyvidéki Polgárokhoz

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Közös felelősségünk, hogy megóvjuk szüleinket, nagyszüleinket a koronavírus fenyegető veszélyétől.

Megújult a Kiss János altábornagy utcai rendelő

A hegyvidéki rendelőfelújítási program részeként, tizenegyedikként a Kiss János altábornagy utca 38. szám alatti háziorvosi rendelőt is korszerűsítette az önkormányzat.

Mászófal a Hajnóczy utcában

Nemcsak szórakozásra, sportolásra, hanem akár terápiás célokra is nagyszerűen használható a mászófal, ami ráadásul rendkívül népszerű a fiatalok körében. A MOL Multipont program és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően ezt a különleges mozgástevékenységet mostantól az Ifjúsági Közösségi Térbe járók kedvükre gyakorolhatják.

ÖNKORMÁNYZATI SEGÍTSÉG TŰZOLTÓKNAK

Kibővítették, és új gépekkel rendezték be a II. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság edzőtermét, a fejlesztés a Hegyvidéki Önkormányzat támogatásából valósult meg. Az ünnepélyes átadáson Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János polgármesteri főtanácsadó személyesen tekintette meg a beruházást, ami jelentősen javítja a tűzoltók munkakörülményeit.

Elektromos kisbuszt kapott a Szent Ferenc kórház

A XII. kerületben élőket nagy számban ellátó Budapesti Szent Ferenc Kórház részére elektromos betegszállító kisbuszt adományozott a Hegyvidéki Önkormányzat.

Megszépült a Deres utcai játszótér

A környéken élő családok eddig is szerették a Deres utca és a Kempelen Farkas utca találkozásánál lévő, kis játszóteret, ami most még vonzóbb lett az önkormányzat által elvégzett fejlesztésnek köszönhetően.

Megszépült a MOM Sport uszodája

Méltán örvend nagy népszerűségnek a családok körben is a MOM Sport uszodája, ahol kiemelt figyelmet kapnak a gyerekbarát megoldások. A nyári felújítások során is erre fókuszáltak: elkészült a gyereköltözők teljes átépítése, a helyiségek szebbek és jobban használhatók lettek.

fefe03

Korszerű és tágas termekben, lebilincselően szép környezetben kezdhetik meg a tanévet a Zugligeti Általános Iskola felső tagozatos diákjai: az egykori Fácán vendéglő védett épületének rekonstrukciójával és kibővítésével elkészült az intézmény új tömbje. Az iskola előtti csomópont is átépült, ami a hegyvidékiek szavazatai alapján immár a Fácános tér nevet viseli.

03

Teknőstrambulin, csigaalagút, dzsipet formázó rugós hinta, vaddisznó-, liba-, kos- és traktormotívummal díszített libikóka – a szülők szavazatai alapján állatos-járműves tematika mentén újította meg az önkormányzat a Kútvölgyi út 62. szám alatti játszóteret.

04

250 számítógépet és ugyanennyi monitort vásárolhatott az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, a közel 46 millió forintos beruházást az Egészséges Budapest Program (EBP) finanszírozta. A fejlesztés részleteit, és a program további eredményeit Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, az intézmény orvos igazgatója Bogos Krisztina és Pokorni Zoltán polgármester ismertette az intézményben megtartott tájékoztatón.

01

Decemberben, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének gáláján adták át a 2018-as Építőipari Nívódíjat, amelyet műemlék-helyreállítás, építmény rehabilitáció kategóriában a Lóvasút Kulturális- és Rendezvényközpont kapott. Az ezt tanúsító táblát a kivitelezők és az önkormányzat vezetőinek jelenlétében, most helyezték el az épület falán.

02

Hiánypótló szolgáltatást indított az önkormányzat a Hertelendy utca 8. alatt, ahol Fekete Mihály kerületi lakos javaslatára, egy minden igényt kielégítő barkácsműhelyt rendeztek be. A teljesen felújított helyiségbe telepített gépek és eszközök használatáért óránként mindössze háromszáz forintot kell fizetni.

pz03

Mostantól különleges gasztronómiai élményben lehet részük mindazoknak, akik ellátogatnak kerületünk legújabb éttermébe, az önkormányzat épületében nyílt Hegyvidéki Ízlelőbe, ahol megváltozott munkaképességű embertársaink sok szeretettel és hatalmas lelkesedéssel várják vendégeiket.

fefe02

Sok probléma fakad a Városmajori Szabadtéri Színpad és környezetének jelenlegi, ellentmondásos kapcsolatából: ezek megoldására várt javaslatokat a Hegyvidéki Önkormányzat és a kulturális intézmény közös építészeti ötletpályázata. Összesen hét pályamű alkotóit díjazták.

fefe02

Öt évvel ezelőtt adta át az önkormányzat a Városmajor parkban kialakított modern, 585 méter hosszúságú futókört, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend a kerületiek körében. Éppen emiatt vált szükségessé a pálya felújítása, melyet a Városmajor Futóklub tagjai közös edzéssel adtak át.

fefe01

A Városháza téren egy hatalmas Hegyvidék-térkép tűnt fel, amin egyre csak szaporodnak a színes rajzszögek: egy kérdőív kitöltése mellett így jelölhetik meg a kerületben élők azokat a járda nélküli utcákat, ahol a gyalogosok védelme érdekében figyelemfelkeltő táblákra, felfestésekre tartanának igényt.

fefe02

Vissza nem térítendő pályázati források, illetve az önkormányzat saját hozzájárulásnak köszönhetően újult meg a Svábhegyi Bölcsőde. Rendkívül jelentős, a kisgyermekes családok kényelmét szolgáló beruházásról van szó, hiszen a meglévő épület teljes renoválása és energetikai modernizációja mellett, egy vadonatúj szárnnyal bővült az immár minden igényt kielégítő épület.

fefe04

A zöldterület rendezése és a játszótér átépítése után a környéken élők által kért zajvédő zöldfal is elkészült a Csörsz parkban, a Hegyalja út mentén.

fefe01

Hagyomány a Hegyvidéken, hogy az ünnepek közeledtével, az önkormányzat jutalmakkal ismeri el a kerületben is dolgozó tűzoltók és katasztrófavédelemi szakemberek munkáját.

fefe02

Parkos pihenőhely lett a Libegő felső végállomása előtti, korábban aszfalttal burkolt tér, amit Gulyás Gergely országgyűlési képviselő és Pokorni Zoltán polgármester közösen adott át a kirándulóknak.

fefe01

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Építész Kamara építészeti nívódíjpályázatán kiemelt dicséretet kapott a Hegyvidék Galéria új, Királyhágó téri kiállítóterme.

fefe03

Új emelettel bővült a Tamási Áron iskola „A” épülete: a közel félmilliárd forintos beruházást az önkormányzat finanszírozta, hogy végleges megoldással segítse az évek óta férőhelyproblémákkal küzdő intézményt.

fefe01

Félidejéhez érkezett a Hegyvidéki Rendelőfelújítási Program: átadták az Ugocsa utcai háziorvosi rendelőt, amit hatodikként újított meg az önkormányzat.

fefe02

Az egykori Fácán vendéglő épületének megújításával, valamint ahhoz kapcsolódóan egy új szárny kialakításával duplájára bővül a Zugligeti Általános Iskola. A már szerkezetkész új épületszárnyban bokrétaünnepet tartott az önkormányzat.

fefe02

Negyven évvel ezelőtt jött létre a Budai Tájvédelmi Körzet, hatvan éve pedig a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület. Erre a kettős jubileumra emlékeztek természetvédelmi szakemberek a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban.

fefe03

Ezzel a címmel rendezték meg a Budai Oktatási Napok idei szakmai konferenciáját, aminek előadói a digitális világ kihívásaira, valamint a gyermekek integrációs lehetőségeire hívták fel a figyelmet.

fefe02

90. születésnapját ünnepelte dr. Bernáth Zoltán jogtanácsos családja körében a Csörsz utca 7. II. emeleti lakásában. A Hegyvidék polgármestere Pokorni Zoltán köszöntötte őt az önkormányzat nevében egy szép ajándékkosárral és átadta a miniszterelnök, Orbán Viktor üdvözletét és díszoklevelét is.

fefe01

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó is elégedetten nyilatkozott a Gesztenyéskertben hivatalosan most átadott futókörről, amit a 400 méteres síkfutás magyar bajnoka, a TFSE-ben versenyző Együd Máté avatott fel egészen kiváló, 53 másodperces idővel.

fefe02

A Déli és a Nyugati pályaudvart összekötő vasúti alagút megvalósítása melletti érvek, valamint a nagyberuházás ötletét övező kétségek egyaránt előkerültek a Déli jövőjével foglalkozó szakmai fórumon.

fefe03

Tokody Ilona Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának és a Magyar Állami Operaház örökös tagja vehette át az önkormányzat díszpolgári kitüntetését.

fefe04

Piłsudski marsallnak, a lengyel állam újjáteremtőjének, a függetlenségi harc legendás vezetőjének állítottak szobrot a felújított Csörsz parkban.

fefe04

Hivatalosan is átadták a Hegyvidéki Kulturális Szalon új épületét, amely a Törpe utca 2. szám alatt kapott helyet. A megnyitóünnepségen Áder János köztársasági elnök és Tarlós István főpolgármester is gratulált kerületünk új kulturális színfoltjához.

fefe01

A Szent Ferenc Kórház és a Hegyvidéki Önkormányzat együttműködésével kardióösvényt alakítottak ki a Normafán.

fefe02

Megújuló energiával üzemel, tele van okosmegoldásokkal, akadálymentesített, tágas és egyszerre közel háromszáz vendéget tud befogadni – egyebek mellett ilyen különleges tulajdonságokkal rendelkezik a Kulturális Szalon új épülete, amely izgalmas színfoltja lett a Hegyvidék életének.

pokorni01

Kövesd, figyeld, keresd a zebrát!” szlogennel újabb, a gyerekeket, illetve a járművezetőket megszólító közlekedésbiztonsági kampányt hirdetett a Hegyvidéki Önkormányzat

fefe01

Lezárult a Csörsz park fejlesztésének második üteme, amelynek keretében egy korszerű és biztonságos, műfű- és gumiburkolatú játszótér épült.

fefe01

Július 28-án rendezik meg a Libegők Éjszakáját, amelyhez csatlakozva a zugligeti felvonó is várja a különleges nyáresti élményre vágyó látogatókat.

fefe03

Dr. Hermann Róbert történészt, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc elismert kutatóját avatta kerületünk díszpolgárává a Hegyvidéki Önkormányzat.

fefe01

Gyermeknapon rendezte meg az önkormányzat az első Hegyvidéki ONvédelem Családi Napot, amelyen a szórakoztató produkciók mellett a biztonságos internethasználattal kapcsolatos, hasznos programok várták az érdeklődőket.

fefe03

Idén már tizenegyedik alkalommal szervezett muskátliosztást az önkormányzat, a program sikere azonban semmit sem kopott az évek során: a rendelkezésre álló mintegy 32 ezer virág ugyanis néhány óra alatt elfogyott.

pokorni04