Pokorni Zoltán

További híreink

A Hegyvidék legjobb üzleteinek járó díjat a pékségek kategóriájában egy tavaly nyáron nyílt Városmajor utcai üzlet kapta meg a kerületben élők szavazatainak jóvoltából. A Daily Pékség különlegességét az adja, hogy a prémium minőségű alapanyagokból összeállított, mesterséges adalékoktól mentes pékárukat Franciaországból hozzák sütésre kész formában.

„Büszkék lehetnek a helyi pékségek arra, hogy sokan kötődnek hozzájuk” – mondta el Pokorni Zoltán a „Legjobb hegyvidéki pékség 2016” elnevezésű díj átadása alkalmából. A kerület polgármestere kitért rá, hogy a verseny csak egy forma arra, hogy a vevők magukénak érezzék a környezetükben működő kis üzleteket, és a szavazással, együttdrukkolással a törzsvásárlókból közösségek kovácsolódjanak. „Az önkormányzat célja nem lehet más – tette hozzá –, mint hogy a helyi közösségeket erősítse; segítse azt, hogy az itt élők találkozzanak, beszélgessenek, álljanak szóba egymással.”


„Nagyon meglepődtünk, s persze örültünk is neki, amikor láttuk, milyen lelkesen bíztatják egymást szavazásra a vásárlóink” – nyilatkozta a díjjal járó oklevelet átvevő Daily Pékség vezetője. Tomka Rita reményét fejezte ki, hogy az üzlethelyiségük idővel közösségi térré tud válni – ezt szem előtt tartva már jövő hónapban bővítenék egy szomszédos helyiséggel a jelenlegi, kis alapterületű boltjukat.


Az üzletvezetőtől megtudhattuk, hogy a legtöbben a környékről, illetve a szomszédos Kós Károly iskolából jönnek hozzájuk, de „szájhagyomány útján” a város távolabbi részeiről is megtalálják őket. Francia diplomaták is előszeretettel látogatják pékségüket, hiszen itt igazán otthon érezhetik magukat: Franciaországból hozzák a mirelit, sütésre kész pékárukat, amelyek mesterséges adalékok nélkül, a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő alapanyagokból készülnek. A klasszikus bagettek, vajas croissantok mellett számos különlegességet is tartanak boltjukban – a vevők kedvencei közé tartozik például a fügés és a citromos-rozsos kenyér. Azok, akik paleo, gluténmentes vagy laktózmentes étrendet követnek, szintén tudnak válogatni a pékség speciális termékpalettájából.


A Hegyvidék Legjobbjai címmel az önkormányzat a múlt év végén hirdette meg közösségformáló versenyét. Elsőként a legjobb cukrászdára szavazhattunk – ennek győztese a Szamos Marcipán Szépkilátás Cukrászda lett –, a pékségek megmérettetésével így már a második etap zárult le a versenysorozatban. A tervek szerint a következő hónapokban a legkedveltebb kerületi kávézó, étterem, fagylaltozó, zöldséges, hentes, virágárus és fodrász kaphat majd a voksaink révén kiemelt figyelmet.

 Nyomtatás