Pokorni Zoltán

További híreink

Lezárult „A hónap hegyvidéki babája” címért zajló szavazás, amelyet májusban az első alkalommal hirdetett meg az önkormányzat a Facebook-oldalán. A szülők által nevezett három baba közül Gallus Linda Norina kapta a legtöbb szavazatot, akinek édesanyja és édesapja Pokorni Zoltán polgármestertől vehette át a nyertesnek járó ajándékot: egy műtermi babafotózást.

A Hegyvidéki Önkormányzat március 1-je óta minden kerületi újszülöttet babacsomaggal köszönt, amit a területi védőnő a születés utáni első látogatás alkalmával ad át a családnak. A babakelengyében hasznos információkkal ellátott hűtőmágnes, „Vigyázz rám!” feliratú autómatrica, ápolókrém, fürdőhab, nedves kendő, vízhőmérő és lázmérő található, amellyel a babagondozás első időszakához kíván a kerület segítséget nyújtani a szülőknek.

Szintén a csomag része a „Hegyvidéki baba vagyok” emblémával ellátott kapucnis törölköző, amelyhez egy játék is kapcsolódik. Amennyiben a szülők a fürdőlepedővel együtt lefotózzák a hat hónapnál nem idősebb gyermeküket, és a képet beküldik a kapott tájékoztatóban szereplő e-mail címre, részt vehetnek a „Hegyvidék – Több mint kerület” Facebook-oldalon „A hónap hegyvidéki babája” szavazáson.


Az első játékra májusban került sor, amelyen három kislány, Léna, Linda és Panna vett részt szüleik jóvoltából. Az önkormányzat Facebook-oldalának látogatói különösen aktívnak bizonyultak, hiszen közel ezer szavazatot adtak le a babákra: a legtöbben – összesen 547-en – Lindát jelölték be kedvencként. Így a most öthónapos Gallus Linda Norina, illetve szülei vehették át Pokorni Zoltán polgármestertől az önkormányzat ajándékát, egy professzionális, műtermi babafotózást.


„A babacsomag nem szociális juttatás, hanem egy apró gesztus: gratulálunk, sok boldogságot kívánunk a szülőknek gyermekük érkezése alkalmából. Nem hiszem, hogy ezen múlik, vállalnak-e a szülők gyermeket, de hozzájárul egy olyan segítő, támogató, elfogadó környezethez, ami összességében mégiscsak számít abban, hol születik több gyermek, és hol kevesebb. Szeretnénk egy olyan kultúrát, világot teremteni magunk körül, ahol ilyen apró gesztusok is bátorítják a szülőket a gyermekvállalásra” – mondta el Pokorni Zoltán, aki „A hónap hegyvidéki babája” címmel meghirdetett szavazás kapcsán kiemelte: ez nem verseny, hanem csak egy játék, hiszen „minden gyermek nagyon szép, mindegyiknek hallatlanul örülünk”.


„Köszönjük a Lindára adott szavazatokat, és gratulálunk a másik két, nagyon helyes baba szüleinek is” – nyilatkozta a szavazók többségének szívét elnyerő kislány édesanyja és édesapja. Kádár Niki és Gallus Attila elmondta, hogy egy éve laknak a XII. kerületben, és nagyon szeretnek itt élni – nemcsak azért, mert könnyen elérhető minden, hanem mert kifejezetten sok kedves és vidám emberrel ismerkedhettek meg a környezetükben.Nyomtatás