Pokorni Zoltán

További híreink

Nemcsak szórakozásra, sportolásra, hanem akár terápiás célokra is nagyszerűen használható a mászófal, ami ráadásul rendkívül népszerű a fiatalok körében. A MOL Multipont program és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően ezt a különleges mozgástevékenységet mostantól az Ifjúsági Közösségi Térbe járók kedvükre gyakorolhatják.

2014-ban indult a MOL Multipont és a Hegyvidék kártya „Többet tehet, mint gondolná!” programja, melynek keretében nemes ügyeket támogathatnak a kerületi polgárok. A rendszer úgy működik, hogy az önkormányzat megjelöl néhány intézményt, közösségi programot, eseményt, ezek közül választhatnak szavazással a kártyatulajdonosok.

Így kaptak ritmushangszereket a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola fogyatékkal élő tanulói, készült el egy speciális gumitéglázással kialakított játszóhely a Hegyvidéki Mesevár Óvodában, valósult meg udvarfelújítás és eszközfejlesztés a Normafa és a Süni óvodákban, valamint vásárolhatott képességfejlesztő, infokommunikációs eszközöket a Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium.

Tavaly előtt és tavaly már évente 2-2 alkalommal lehetett dönteni az alkalmanként egymillió forintos támogatásról. Tavasszal a Mátyás Tábor eszközparkjának bővítése, míg ősszel a Hajnóczy József utcában működő Ifjúsági Közösségi Tér kérése, a mászófal kialakítása kapta a legtöbb szavazatot a Hegyvidék Kártya oldalán elérhető voksoláson.


A „tesztüzemet” követő hivatalos átadáson Pokorni Zoltán arról beszélt, hogy láthatóan jó választás volt a mászófal felépítése, hiszen szívesen használják az ide járók. „Picit ki kellett egészítenünk a MOL felajánlását, de látva a fiatalok lelkesedését, ez mindenképpen megérte” – hangsúlyozta a polgármester hozzátéve, hogy a falmászás olyan, mint az ördöglakat megoldása, ész is szükségeltetik hozzá.

„Minden ember a maga útját járja, ezt kell megértetni először a kamaszokkal, hiszen hajlamosak másban keresni a hibát. Nekik segít az a támogató környezet, amit kilenc évvel ezelőtt az Ifjúsági Közösségi Térben sikerült létrehozni. A tanulság az, hogy folytatni kell a munkát” – ismertette a kedvező tapasztalatokat Pokorni Zoltán.

„Elsősorban olyan fiatalok jönnek ide, akiknél hiányzik valamilyen kötődés vagy a meglévők nem megfelelőek, és ezért nem találják helyüket a világban. Itt ebben is segítséget kapnak” - folytatta az intézmény bemutatását Fonti Krisztina, aki elmondta, hogy sikeres a program, valódi közösség épül a Térben, az ide járó gyerekek élete jó irányt vesz.

Mint az alpolgármester emlékeztetett, nem ez az egyetlen ifjúságvédelmi önkormányzati kezdeményezés, ami beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Ilyen a többi között a drogprevenció, illetve a Hegyvidéki ONvédelem Program, ezen az internetezés veszélyeire hívják fel az iskolások és szüleik figyelmét.Nyomtatás