Pokorni Zoltán

További híreink

Lakossági kezdeményezésre játszóteret és fitneszparkot épített az önkormányzat a Városkútnál. A gyerekek és felnőttek számára egyaránt mozgási lehetőséget biztosító parkot Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester adta át a környékbelieknek.Lakossági kezdeményezésre játszóteret és fitneszparkot épített az önkormányzat a Városkútnál. A gyerekek és felnőttek számára egyaránt mozgási lehetőséget biztosító parkot Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester adta át a környékbelieknek.

„A játszótér nemcsak a gyerekeké, hanem közösségi térként, találkozási pontként is működik” – hangsúlyozta Pokorni Zoltán a legújabb hegyvidéki játszótér avatásán. A Városkút mellett, a Devecseri Gábor parkban megvalósított fejlesztés kapcsán a polgármester elmondta, hogy a gyerekek számára többek között csúszdát, hintát és homokozót építettek, míg a mozogni vágyó felnőtteknek fitnesz eszközöket – például elliptikus trénert, hátizom erősítőt, függőleges létrát – helyeztek ki.

 

Váczi János alpolgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat a Hegyvidéki Szabadidősport Központ, a MOM Sport, valamint a Hegyvidék Sportegyesület szakosztályainak közreműködésével sokféle sportolási lehetőséget kínál a kerületben élőknek. A szervezett keretek között zajló sporttevékenységek mellett azonban a szabadtéri, önállóan végezhető mozgásformák iránt is jelentős érdeklődés mutatkozik, ezért hoznak létre kerületszerte fitneszparkokat, ahol a kihelyezett gépek segítségével minden izomcsoportot át lehet mozgatni.

 

„Gyönyörű lett a park, a munkálatok kezdetéig sokan el sem hitték, hogy ez a kis tér itt meg fog valósulni” – mesélte a fejlesztés kezdeményezője, Raczkocki Gergely, aki megemlítette azt is, hogy a környéken korábban egyáltalán nem volt játszótér, a szülők legközelebb a Normafához, vagy a kerület lejjebb fekvő játszótereire tudták csak vinni gyermekeiket. Az Ada utcai lakó a környékbeliek nevében köszönetét fejezte ki az önkormányzat munkatársainak, hogy meghallgatták javaslataikat, így például egy olyan homokozót alakítottak ki a parkban, ami ponyvával árnyékolható, valamint le is fedhető, amikor épp nem játszanak benne a gyerekek.Nyomtatás