Pokorni Zoltán

További híreink

Kibővítették a Budakeszi úti Lauder Óvodát, így az alapítványi fenntartású intézmény öt csoportban már mintegy száz gyermeket tud fogadni. Az új, modern szárny avatóünnepségén Pokorni Zoltán polgármester képviselte kerületünket.

„Mindannyian különbözőek vagyunk, ezt a gyermekek oktatása, nevelése során is figyelembe kell venni, tiszteletben kell tartani” – mondta el az átadási ünnepségen Pokorni Zoltán. A polgármester kiemelte, hogy az önkormányzati óvodák és állami iskolák mellett kerületünkben is fontos szerepet töltenek be azok az alapítványi, illetve egyházi fenntartású óvodák és iskolák, amelyek speciális igényeket tudnak kielégíteni.

Az alapítványi fenntartású Lauder Óvoda, amelynek mindennapjaiban hangsúlyos helyen szerepel a zsidó hagyományok ápolása, huszonöt éve működik a Lauder Javne iskolával szimbiózisban a Budakeszi úton. Merényi Szonjától, az óvoda vezetőjétől megtudhattuk, hogy az idén felépült új szárnyban két csoportot helyeztek el, így már összesen öt csoportban, mintegy száz gyermeket tudnak befogadni intézményükbe. Az új épületben az iskola számára is kialakítottak négy tantermet és egy nagyelőadót. Az óvoda kertje szintjén megújult a nyár folyamán, az egyik részen korszerű KRESZ-parkot hoztak létre a kicsiknek.Nyomtatás