Pokorni Zoltán

További híreink

Megnyílt az Orbánhegyi Óvodák új tagóvodája a Kiss János altábornagy utcában, abban az épületben, ahol korábban az ELTE gyakorlóiskolája működött. Az új óvodaépületet Pokorni Zoltán polgármester, Fonti Krisztina alpolgármester, valamint Imrikné Krébecz Anita, az intézmény vezetője avatta fel ünnepélyes keretek között.

A Kiss János altábornagy utca 31-33. szám alatti, korábban iskolaként használt épület első emeletén a nyár folyamán alakították ki az Orbánhegyi Óvodák új tagóvodáját. Az átalakítások során összesen négy csoportszobát hoztak létre öltözőkkel és vizesblokkokkal, ezek közül most kettőt vettek birtokba a gyerekek, a további két, jelenleg még üresen álló helyiségcsoport a felmenő rendszer biztosítását szolgálja majd a következő nevelési évtől.

Az új tagóvodában egy tornatermet is berendeztek a gyerekeknek. Emellett megújult az épület homlokzata, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtésrendszert és az elektromos hálózatot, továbbá tűzjelző rendszert is kiépítettek. A belső udvart játszóhellyé alakították át, amely az óvodaavató ünnepségnek és a gyerekek műsorának is helyet biztosított.

Az átadási ünnepségen Pokorni Zoltán köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az új óvoda kialakításában, majd arról beszélt, hogy az elmúlt években több nagyszabású fejlesztést is végrehajtottak az óvodai férőhelyek bővítése érdekében. A polgármestertől megtudhattuk azt is, hogy a most felújított, egykori iskolaépület földszintjén a kormányhivatal által működtetett új okmányiroda kap majd helyet – a Széll Kálmán téri, szűkösnek bizonyult irodát várhatóan jövő tavasszal fogják ide átköltöztetni.Nyomtatás