Pokorni Zoltán

További híreink

Kibővítették, és új gépekkel rendezték be a II. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság edzőtermét, a fejlesztés a Hegyvidéki Önkormányzat támogatásából valósult meg. Az ünnepélyes átadáson Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János polgármesteri főtanácsadó személyesen tekintette meg a beruházást, ami jelentősen javítja a tűzoltók munkakörülményeit.

Hegyvidék területén az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség II. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság feladata a kerület mentő tűzvédelme, a katasztrófák elleni védekezés megszervezése, a vészhelyzetek megelőzése. A kerületi önkormányzat 2016 óta minden évben ötmillió forinttal támogatja a hetven tűzoltót foglalkoztató parancsnokság munkáját, ebből kétmillió forintot jutalmazásra fordítanak, a fennmaradó összegből különböző fejlesztéseket valósítanak meg.

Ez történt az elmúlt év végén is, amikor négy kisebb helyiséget nyitottak egybe, ezzel a korábban alig 17 négyzetméteres edzőszobát több mint negyven négyzetméteresre tudták növelni. A régi falak elbontását, a betonozást, a burkolást és a festést az állomány tagjai saját kezűleg kivitelezték, egyedül az elektromos munkákat bízták külső vállalkozóra, így tudták minimalizálni a felújítás költségeit, és a lehető leghatékonyabban felhasználni a támogatást. Az önkormányzatnak köszönhetően teljesen megújították a gépparkot, többek között hipernyújtót, futópadot és háterősítő gépet vásároltak, valamint kicserélték a pihenőhelyiség foteljeit – hívta fel a figyelmet a tűzoltóparancsnokságot irányító Sebők Péter, aki hangsúlyozta, hogy a szabadidős munka nemcsak a spórolásról szól, hanem nagyszerű közösségépítő program is egyben. A parancsnok biztos abban, hogy a saját kivitelezéssel elkészült edzőteremre még jobban fog vigyázni az állomány.

Ezt a várakozást egy oktatásból vett példával erősítette meg Pokorni Zoltán. Elmondta, hogy a tapasztalatok szerint, azok az iskolai osztálytermek, közös helyiségek, amiket a szülők együttműködésével festenek ki, hosszabb ideig maradnak szépek. Az edzőteremmel kapcsolatban a polgármester mindenekelőtt arról beszélt, hogy a kerület valamennyi polgára köszönettel tartozik a tűzoltóknak, ennek egyik kifejezése az anyagi támogatás.
„Jól felfogott érdeke valamennyiünknek, hogy a riasztásokra kivonuló szakemberek kiváló fizikai állapotban legyenek. Ehhez járul hozzá a tavaly év végén megújult konditerem” – emlékeztetett a kerület első embere, majd megemlítette, hogy a plusz erőre most is szükség volt, hiszen az egyik kivonuló egység éppen az átadás ideje alatt végzett kármentesítést a heves szélviharban megsérült kerületi társasház tetején.

Dr. Varga Ferenc ehhez annyit tett hozzá, hogy lassan két évtizede mondhat köszönetet a parancsnokság Hegyvidék anyagi segítségéért.
„2003-ban, amikor átvettem a laktanyát, igencsak rossz állapotok fogadtak. Azóta az önkormányzat hozzájárulásával többek között megtörtént a tetőszigetelés, a nyílászárók cseréje, a klimatizálás, megszépültek a legénységi öltözők, modernizáltuk a szertár fűtését. Mindezt az állomány hathatós közreműködésével tettük, ami a lakosságnak is hasznot hoz, hiszen javítja a tűzoltói munka eredményességét” – sorolta a megvalósult fejlesztéseket a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója hozzátéve, hogy a hosszú évek óta tartó, sikeres együttműködés is bizonyítja, hogy kerület magáénak tekinti a parancsnokságot. Ez a megbecsülés pedig különösen fontos a kerületért dolgozó tűzoltóknak.



Nyomtatás