Pokorni Zoltán

További híreink

Jelentős forrást, 1 milliárd forintot biztosított a kormány a hegyvidéki útrekonstrukciókra. A támogatásnak köszönhetően több útszakasz is megújul: ezek egyike a Zsolna utca, ahol nemrég fejeződtek be a munkálatok. „A Zsolna utca elejét már a korábbi években felújítottuk, most a zsákutca része készült el a Zsibói utca és az Istenhegyi lejtő között” – mutatta be a legutóbbi munkálatok helyszínét Pokorni Zoltán polgármester. Mint mondta, 320 méter hosszúságban több mint 2200 négyzetméternyi útfelület újult meg, ennek közel kétharmadán teljes szerkezeti vastagságban újra kellett építeni az útpályát. Az aknákat, víznyelőket szintbe helyezték, kicserélték a szegélyköveket, továbbá újraaszfaltozták a rossz állapotú járdát a páratlan oldalon.

A Zsolna utca zsákutca részén az elmúlt 15 évben csak kátyúzások történtek, az idővel egyre repedezettebbé, hullámosabbá vált útszakasz felújítása azonban halaszthatatlanná vált. A kivitelezésre a környéken élők kéréseinek figyelembevételével került sor; a polgármester példaként említette, hogy a 24-26. számú ingatlanok előtt megfelelő lejtést alakítottak ki a Zsibói utca felé, nagyobb esőzések alkalmával ugyanis itt megállt a víz.

„Az önkormányzat saját forrásaiból főként kisebb felületű útfelújításokra, kátyújavításokra, járdák, lépcsők rendbetételére jut pénz, ezért nagy segítséget jelentenek a kormánytól kapott fejlesztési források” – közölte a helyszíni bejáráson dr. Váczi János polgármesteri főtanácsadó. Elmondta, hogy a kormány által biztosított 1 milliárd forint támogatás segítségével újulhatott meg az elmúlt hónapokban a Zsolna utca és a Virányos út egy-egy szakasza, valamint jelenleg is zajlanak a munkálatok a Lóránt úton és az Eötvös út legfelső, sétánnyá alakítandó szakaszán.

A múlt héten átadott, Méra utcai felújításhoz a Belügyminisztériumtól kapott az önkormányzat támogatást. Tervben vannak további útrekonstrukciók is az egymilliárdos kormányzati támogatás fennmaradó részeinek, illetve a Miniszterelnökség földútpályázatán elnyert összegek felhasználásával.Nyomtatás