Pokorni Zoltán

További híreink

Évről, évre jelentős összeggel segíti az önkormányzat a Budakeszi úti Hivatásos Tűzoltóparancsnokságot, amelynek vonulási területéhez a Hegyvidék is hozzátartozik. Az idei támogatást részben a tűzoltóság munkatársainak anyagi elismerésére fordították, a jól megérdemelt jutalmak átadásán Fonti Krisztina alpolgármester is részt vett.

A legenda szerint egyszer egy szénégető máglyát rakott és portakaróval fedett be, azonban egy nagy szélvihar miatt az egész lángba borult. Megpróbálta eloltani a tüzet, de közben a lángok közé esett és, hogy megmeneküljön, Szent Flóriánhoz fohászkodott. Ekkor hirtelen víz öntötte el a máglyát, és a szénégető megmenekült – ezzel a történettel kezdte köszöntőjét Fonti Krisztina, aki szerint gyerekkorunkban rengeteget halljuk, hogy ne játsszunk a tűzzel mégis sajnos előfordulnak balesetek vagy akár szándékos gyújtogatások. Ezért is fontosak nekünk a tűzoltók, akikre mindig számíthatunk a bajban – tette hozzá az alpolgármester, aki elmondta, hogy önkormányzat 2016 óta minden évben ötmillió forinttal támogatja a parancsnokság munkáját, a tűzoltók maguk döntik el, mire fordítják ezt az összeget.

Korábban ennek révén újították fel a laktanya edzőtermét és a pihenőhelyiséget, az önkormányzat hozzájárulásával valósult meg a tetőszigetelés, a nyílászárók cseréje, a klimatizálás, megszépültek a legénységi öltözők, elkészült a szertár padozata, valamint modernizálták a fűtést.

Veres Péter pohárköszöntőjében kiemelte a most jutalomban részesültek egész éves áldozatos munkáját, egyúttal nagyra értékelte a kerülettől kapott rendszeres segítséget. Ahogyan fogalmazott, az önkormányzati támogatás azt mutatja, hogy a kerület lakói elismerik a tűzoltóság teljesítményét, ez pedig mindennél többet jelent.Nyomtatás