Pokorni Zoltán

További híreink

A közlekedésbiztonság javítását szolgáló fejlesztés valósult meg a Kútvölgyi út – Kútvölgyi lejtő – Alsó Svábhegyi út csomópontjában, melyet Pokorni Zoltán polgármester, Dr.Váczi János alpolgármester és Szűcs Panni a BKK kommunikációs igazgatója adtak át.

A munkálatok részeként megújultak a zöldfelületek és a közeli buszmegállók, megszüntették a kereszteződésben gyakran előforduló szabálytalan parkolást, valamint három gyalogátkelőhely is létesült.

 

Pokorni Zoltán a kerület polgármestere kiemelte, hogy „amikor évekkel ezelőtt bevezette az önkormányzat a kommunális adót, a képviselő-testület úgy döntött, hogy az ebből befolyó bevételt kizárólag útfejlesztésre költi. Ezt az önkéntes vállalást azóta is betartja a kerület, így készülhetett el idén többek között a Csaba és az Alma lépcső rekonstrukciója, a Mátyás király út részleges felújítása, és szépülhetett meg a Pihenő út és a Nárcisz utca. Ebbe a sorba illeszkedik a Kútvölgyi út – Kútvölgyi lejtő – Alsó Svábhegyi út csomópontjának átépítése, melynek kivitelezését a kevésbé forgalmas nyári időszakra időzítették.” Azt is elmondta, hogy a körforgalom közepére ültetett növényeket egy facebook szavazás keretében, a hegyvidékiek választhatták ki, a kétnyári virágokat és a gyepet automata öntözőrendszerrel locsolják.

 

 

Szűcs Panni, a BKK kommunikációs vezetője arról beszélt, hogy kiváló az együttműködés a főváros és a Hegyvidék között, ennek egyik példája a Mátyás király út rekonstrukciója, melynek egy részét a Budapesti Közlekedési Központ végzi el. Ezen felül idén összesen 30 útszakaszt újít fel a főváros, amely mindenhol támogatja a körforgalmak kialakítását.

 

Dr. Váczi János alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a csomópont átépítésével gyalogosan és autóval is egyszerűbb, biztonságosabb lett a közeli kórház, óvoda és az idősek otthonának elérése. Mint elmondta a közeljövőben további jelentős beruházások valósulnak meg a környéken. Kormányzati támogatással megújul a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kampusza, ahol egy XXI. századi tudásközpontot is kialakítanak. Két éven belül megszépül az itt élők körében rendkívül népszerű játszótér a Szent Család parkban, ahogyan az önkormányzat tervei között szerepel a Zugligeti út és a Kuruclesi út kereszteződésének tehermentesítése a balra kanyarodás megkönnyítésével. Szintén ezt a területet érinti, hogy a Libegő alsó állomása és a Szarvas Gábor út között parkolósáv átépül és megújul, ami a remények szerint csökkentheti a Normafa autós forgalmát. Műemléki felújítást kap a Lóvasút, elkezdődik a Fácános rehabilitációja, valamint a térfigyelőkamera-rendszer fejlesztéseként, még idén 12-14 térfigyelő-kamerát telepítenek a Virányosban. Szintén jó hír, hogy a Hegyvidéki Gyorsnet program is a tervek szerint halad, így rövidesen a Virányosban, Zugligetben élők is élvezhetik a szupergyors internet előnyeit.Nyomtatás