Pokorni Zoltán

További híreink

Belovics György tűzoltó alezredes, valamint Rauch Péter rendőr törzszászlós kapta meg idén a Hegyvidék Közbiztonságért díjat. Az elismerést Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester adta át a kiváló munkát végző szakembereknek.

„Rendőrök, rendészek, katasztrófavédők, polgárőrök, illetve mindazok részesülhetnek ebben a díjban, akik sokat tettek a Hegyvidék közbiztonságáért” – mondta el a díjátadón Váczi János alpolgármester, aki Pokorni Zoltán polgármesterrel közösen, az önkormányzat épületében adta át az elismeréssel járó okleveleket és a nettó százezer forintos pénzjutalmat.


Az egyik kitüntetett Belovics György tűzoltó alezredes, aki 1991 óta dolgozik az I-II-XII. kerületi tűzoltó-parancsnokságon. Negyedszázados tűzoltói szolgálata alatt több jelentős tűzeset és műszaki mentés felszámolásában vett részt, melynek során mindig tudása legjavát nyújtotta. Tavaly októberben a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnokánál bekövetkezett tűzeset oltását vezette: kollégáival megfeszített munkával dolgozott azon, hogy a tűz ne terjedjen tovább, emberéleteket ne veszélyeztessen.


Díjat kapott Rauch Péter rendőr törzszászlós is, aki 2008-ban, a kerületi rendőrkapitányságon kezdte pályafutását. A munkáját kiemelkedő szakmai tudással és lelkiismeretességgel végző fiatal rendőr számos jelentős elfogásban vett részt: az elmúlt hónapok során körözött gépkocsi-tolvajt ért tetten, lakásbetörőt fogott el, valamint a Széll Kálmán téren egy súlyos testi sértéssel gyanúsítható személy kézre kerítésében is közreműködött.

 Nyomtatás