Pokorni Zoltán

További híreink

Ötcsillagos minősítést kapott a MOM Sport uszodája a Magyar Fürdőszövetségtől, kormányzati jóváhagyással. Az intézmény legújabb, Nemzeti Tanúsító Védjegynek minősülő díjáról sajtótájékoztatón adott hírt Pokorni Zoltán polgármester, Váczi János alpolgármester és Buranits Ildikó igazgató. A HTV tudósítása itt látható.

„Budapesten elsőként kapta meg a MOM Sport uszodája a Magyar Fürdőszövetség által gondozott szakmai kiválósági díjat, amelyben az öt csillag a legtöbb, ami megszerezhető egy több száz pontos szempontrendszer alapján. Ez az elismerés egyben Nemzeti Tanúsító Védjegy is, amely mögött a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai államtitkárságának jóváhagyása áll” – mondta el a kerület polgármestere.

Pokorni Zoltán felidézte, hogy a sportcsarnokot korábban Sportmax néven egy magáncég üzemeltette, a színvonal romlása miatt azonban az önkormányzat felbontotta a bérleti szerződést. Ezt követően döntöttek úgy, hogy egy önkormányzati céget alapítanak a működtetés feladatára, amely a megtermelt bevételt visszaforgathatja a fejlesztésekre, működési támogatást azonban nem kap az önkormányzattól.

A polgármester arról számolt be, hogy a MOM Sportot évente 700 ezer ember látogatja, ami óriási eredmény. Szerinte a működés sikerét bizonyítják az idei esztendőben kapott rangos szakmai elismerések is, mint a Magyar Brands és Superbrands díjak, a Magyar Telekom által a fenntarthatóság jegyében adományozott Delfin-díj, valamint a Magyar Marketing Szövetség Gyémánt-díja, amit a márkaépítésért érdemelt ki az intézmény.

Buranits Ildikó, a MOM Sport igazgatója elmondta, hogy 2013 eleje óta vezeti az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság élén a sportlétesítményt, és már az első tíz hónapban láthatóvá vált, hogy működőképes az új üzemeltetési koncepció, „képesek megállni a saját lábukon”. Másfél év alatt sikerült az elképzeléseik alapján bérbe adni a kiadható területeket, s olyan új, a látogatók számára vonzó szolgáltatók jelentek meg, mint a Fitness & More, a Fájdalom Ambulancia, illetve a Cserpes Tejivó. Saját bevételeikből jelentős fejlesztéseket tudtak megvalósítani, például felújították a műfüves focipályát, valamint a kertben játszóteret és Streetgymet építettek.

Az igazgató tájékoztatása szerint a MOM Sport uszodájának fenntartása nyereségessé vált. Jövő évi terveik között szerepel, hogy a jelenleg használt UV-víztisztító rendszer mellett egy újabb speciális víztisztító berendezést helyeznek üzembe, így tovább csökkenthetik a klór felhasználását. Emellett egy úgynevezett spray-parkot alakítanának ki, ahol úszástudás nélkül is élvezetesen tölthetik az időt a vízzel még csak most ismerkedő gyerekek.Nyomtatás