Pokorni Zoltán

További híreink

Jelentős fejlesztések történtek a nyár folyamán a Zugligeti Általános Iskolában. A földszinten egy további tantermet alakítottak ki, az iskolaalapítvány támogatásával elkészült a testnevelésórákon kiválóan használható, gumiborítású futókör, valamint felújították az udvar aszfaltburkolatát.

Évről évre örvendetesen nő a Zugligeti Általános Iskolába járó gyerekek száma, idén szeptemberben, már kétszázhetvenen kezdték meg a tanulmányaikat az intézményben, ami százhússzal több, mint öt évvel ezelőtt. A megnövekedett igényekkel az önkormányzat segítségével sikerül lépést tartani, a kerület mindent megtesz annak érdekében, hogy a diákok a lehető legjobb körülmények között tanulhassanak – hívta fel a figyelmet a Zugligeti Általános Iskolában kialakított futókör átadásán dr. Bernyák Adrienn. Az igazgató elmondta, hogy ezt a célt szolgálja a középső játszóudvaron kialakított, nyolcvan méter hosszú, öntött gumival burkolt futókör, amelynek költségeit az iskola alapítványa és a Hegyvidéki Önkormányzat megosztotta egymás között. „Az ötlet Annus László testnevelő tanáré, az ő kezdeményezését karolta fel a szülői munkaközösség. Másfél éve minden programunk bevételét erre a programra szántuk, így gyűlt össze az a pénzösszeg, amit az önkormányzat kipótolt” – mesélt az előzményekről az igazgató, aki arról is beszélt, hogy a fejlesztés óriási segítséget jelent a testnevelésórák zökkenőmentes megtartásában, hiszen eddig a 11 osztályra egy tornaterem és egy sportpálya jutott, amit mostantól egy új helyszínnel, a középső udvarral egészíthetnek ki. Dr. Bernyák Adrienn köszönetet mondott az önkormányzatnak az aszfaltozott udvarrész felújításáért, valamint a földszinten szinten a tanév kezdetekor átadott új tanteremért is, utóbbira az első évfolyamra beiratkozók számának bővülése miatt volt szükség. A több mint harminc négyzetméteres tantermet egy tanári helyiség, valamint a logopédiai szoba összenyitásával alakították ki.

 

Az elhangzottakhoz Pokorni Zoltán polgármester annyit tett hozzá, hogy az önkormányzat örömmel járult hozzá a futókör létesítéséhez. Ami a jövőbeni fejlesztéseket illeti, a polgármester elképzelhetően tartja, hogy a rendelkezésre álló források függvényében gumiburkolatot kaphat az aszfaltos udvar. Mindezek mellett az iskola népszerűsége ugyanakkor elsősorban az igazgatók munkájától függ, rajtuk múlik, hogy a szülők melyik intézményre bízzák a gyereküket.Nyomtatás