Pokorni Zoltán

További híreink

A Tamási Áron Iskola két első osztálya számára egy ideiglenes konténerépületben alakítottak ki tantermeket. A gyerekek, a szülők és a pedagógusok által egyaránt megkedvelt, korszerű mobilépület működéséről a helyszínen szerzett tapasztalatokat Pokorni Zoltán polgármester és Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke.

„A Tamási iránt évek óta jelentős az érdeklődés, mert a családok keresik a jó hírű iskolákat” – nyilatkozta az intézmény bejárásán a kerület polgármestere. Pokorni Zoltán elmondta, hogy a növekvő gyermeklétszám miatt – idén ismét három első osztályt indítottak – tervezik a régi épület bővítését, ám ennek elkészültéig átmenetileg egy konténerépületben helyeznek el két első osztályt.

A polgármester felidézte, hogy a konténerek telepítését megelőzően konzultált a II. kerület vezetésével, a szomszédos kerületben ugyanis hasonló módon oldották meg a bölcsődei, óvodai férőhelyek bővítését. A kedvező tapasztalatok alapján döntöttek úgy, hogy a Tamási Áron iskolában is ezt a megoldást választják a férőhelyproblémák átmeneti kezelésére.

A régi iskolaépület bővítése jövőre elindulhat az önkormányzati beruházásában, az emeletráépítés tervei már készen vannak – tudtuk meg Pokorni Zoltántól. Tájékoztatása szerint az ideiglenes konténerépület telepítése miatt szükségessé vált tereprendezési munkák és a közműépítés mintegy négymillió forintos költségét is a kerület állta, a működtetési kiadásokhoz szintén az önkormányzat biztosít forrást, a konténerek közel nyolcmillió forintos éves bérleti díját ugyanakkor a KLIK fizeti.

Hanesz József, a KLIK elnöke szerencsés helyzetnek nevezte a gyermeklétszám emelkedését. Elmondta, hogy a két tantermet és két vizesblokkot tartalmazó új konténeregység eddigi működésével kapcsolatban a gyerekek, a szülők és a pedagógusok részéről is kedvezőek a visszajelzések. Az elnök hangsúlyozta, hogy a konténerek használata ideiglenes jellegű, ezzel együtt a funkciójukat kiválóan betöltik – több agglomerációs településen szintén ezzel a gyors megoldással biztosítottak elhelyezést a nagy számban jelentkező diákoknak.

A tizenegy konténerből felépített mobilépület mellett néhány hete egy új játszóteret is birtokba vehettek a gyerekek. Hajnal Gabriella igazgató arról számolt be, hogy az építkezés után, szeptemberben kezdték el füvesíteni a területet, ahol az őszi szünetben helyezték ki a szülők támogatásával megvásárolt kerti játékokat.
Nyomtatás