Pokorni Zoltán

További híreink

Befejeződött az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskolában a nyílászárók cseréje és a homlokzat hőszigetelése. A nagyszabású beruházást Pokorni Zoltán polgármesterrel közösen adták át az iskola vezetői és a fenntartó képviselői.

„A legjobb energia az, amit fel sem használunk” – mondta az ELTE gyakorlóiskola energetikai beruházásának átadásán Pokorni Zoltán. Hozzátette, hogy a korszerű nyílászárók beépítése, illetve a homlokzat hőszigetelése nemcsak a fűtésköltségek csökkentése, hanem a környezet kímélése, a tiszta levegő megőrzése miatt is fontos, amiért az önkormányzat is igyekszik sokat tenni a Hegyvidéken.

A polgármester arról is beszélt, az ELTE által fenntartott gyakorlóiskolára sajátjaként tekint a kerület, hiszen ennek az intézménynek is van egy körzete, ahonnan fel kell vennie a jelentkező gyerekeket. Úgy vélte, hogy a Kiss János altábornagy utcai iskola kiválóan ellátja feladatát, és – ami talán mindennél fontosabb – biztonságérzetet, szeretetet tud adni a diákjainak.

Az átadóünnepségen dr. Solti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztosa elmondta, hogy a fűtésrendszer két évvel ezelőtt lezajlott korszerűsítésével 40%-kal sikerült csökkenteni a fűtési költségeket, a most elvégzett hőszigetelés pedig további 25%-os megtakarítást eredményezhet.

Mesterházy Ferenc, az iskola igazgatója arról számolt be, hogy az elmúlt hónapokban 232 darab nyílászárót cseréltek ki, valamint 3200 négyzetméternyi felületen szigetelték és újították fel a homlokzatot. Az igazgató szerint intézményük „szoftvere”, azaz a pedagógiai munkájuk eddig is európai színvonalú volt – úgy látják, hogy most már a „hardver”, tehát az épületük állapota is ebbe az irányba mozdult el.Nyomtatás