Pokorni Zoltán

További híreink

Kiváló szolgálatteljesítésért huszonnégy tűzoltó kapott év végi jutalmat a Hegyvidéki Önkormányzat támogatásával. Az elismeréseket Pokorni Zoltán polgármester, Váczi János alpolgármester és Varga Ferenc, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője adta át a Budakeszi úti tűzoltó-parancsnokságon rendezett ünnepségen.

„Idén a rendvédelmi dolgozók alapbérét sikerült javítani, a jól teljesítő tűzoltók külön jutalmazására azonban a jogszabály nem ad lehetőséget, ezért az önkormányzat kötelességének érzi, hogy ehhez támogatást biztosítson” – mondta el Pokorni Zoltán polgármester. Hozzátette: az egy évvel ezelőtt történt jégkár-események során személyesen is meggyőződhetett arról, hogy a Hegyvidéken dolgozó tűzoltók mennyire elkötelezettek hivatásuk iránt, milyen komoly erőfeszítéseket tesznek a biztonságunkért.

A polgármester arról számolt be, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is ötmillió forinttal támogatják a Budakeszi úton működő tűzoltó-parancsnokságot: ebből kétmillió forint jut a tűzoltók jutalmazására, hárommilliót pedig dologi kiadásokra fordíthatnak. Ez utóbbi hozzájárulás összegéből az elmúlt hónapokban klimatizálták a laktanya előcsarnokát, az ablakokat hővédő fóliával látták el, székeket vásároltak, illetve néhány olyan eszközt szereztek be, amellyel javítani tudták a huszonnégy órás szolgálatot teljesítő tűzoltók komfortját.

Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője a jutalmazások kapcsán kiemelte, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat évről évre nyújtott anyagi segítsége összegében és rendszerességében is kiemelkedő. Az igazgató megjegyezte, hogy a laktanya felújítására kapott támogatásokat igyekeznek nagy takarékossággal felhasználni, ezért ha lehet, az állomány tagjai maguk végzik el a kivitelezési munkákat.Nyomtatás