Pokorni Zoltán

További híreink

A kerületben élők már megkaphatták postaládáikban a Gyermeknevelés a Hegyvidéken című kiadványt, amelyben hasznos információkat találhatnak a családok a gyermekek iskoláztatása, óvodai vagy bölcsődei nevelése kapcsán felmerülő kérdésekben. Az önkormányzat gondozásában megjelent kötetet Pokorni Zoltán polgármester mutatta be a MOM Kulturális Központban.
„Az intézményválasztás kérdésére egy jól tanuló gyermek esetében sem könnyű választ adni, de ha valamilyen problémát szükséges kezelni, akkor még nehezebb a döntés” – mondta Pokorni Zoltán az új, Gyermeknevelés a Hegyvidéken című kiadvány bemutatóján. A polgármester úgy látja, hogy a most megjelent összeállításban sikerült az oktatás-nevelés területéről a lehetőségek gazdag tárházát felvonultatni, ezért azt reméli: jól tudják majd használni a könyvet a hegyvidéki családok. Hozzátette, hogy a kiadvány nem fenntartói szemlélettel készült, arra törekedtek, hogy az önkormányzati intézmények mellett az állami, illetve egyetemi fenntartású, továbbá az egyházi, alapítványi és magán bölcsődékről, óvodákról, iskolákról is átfogó képet kaphassanak a szülők.

A klasszikus könyvformátum kapcsán a polgármester megjegyezte: sokan, különösen az idősebbek még mindig szívesebben tájékozódnak nyomtatott anyagokból, ezért az önkormányzat a további tervezett tematikus kiadványait is hasonló formában szeretné majd eljuttatni a hegyvidékiekhez. Ezzel együtt a megjelenő köteteket az eddigiekhez hasonlóan elektronikusan is hozzáférhetővé teszik az önkormányzat honlapján, a www.hegyvidek.hu/kiadvanyaink címen.Nyomtatás