Pokorni Zoltán

További híreink

Töretlen népszerűségnek örvend a két évvel ezelőtt átépített Margaréta-játszótér, ahol az elmúlt hetekben karbantartási munkák, illetve újabb fejlesztések történtek a hely vonzerejének megőrzése érdekében. Az önkormányzat megbízásából elvégzett feladatokat Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester ismertette.

„A Balkán ott kezdődik, ahol véget ér a felújítás. Egy játszóteret sem elég átadni, azt karban is kell tartani, hogy megőrizhessük annak színvonalát” – mondta Pokorni Zoltán polgármester. Hozzátette, hogy a két évvel ezelőtt teljes egészében átépített Margaréta-játszótér rendkívül kedvelt a családok körében, népszerűségét jelzi, hogy a WeLoveBudapest internetes portál nemrég Budapest nyolc legkülönlegesebb játszótere közé sorolta. A polgármester szerint a játszótér nemcsak a tervezőknek köszönheti sikerét, hanem azoknak a környékbeli családoknak is, akik hasznos javaslatokkal segítették a tervezői munkát.


Az elmúlt hetekben elvégzett, közel nyolcmillió forint összértékű felújítás részleteiről Váczi János szólt. Az alpolgármester elmondta, megtörtént a gumiburkolat garanciális javítása, átfestették a meglévő játékokat és az illemhely külső faborítását, egy részen pedig akácfa korongokból új burkolatot építettek. Több mint kilencszáz négyzetméteren felújították a gyepet, automata öntözőhálózatot alakítottak ki, emellett 117 cserjét és mintegy kétezer évelő virágot ültettek. Váczi János megjegyezte, további fejlesztést is terveznek a Margaréta-játszótéren: a szülők kényelme érdekében vezeték nélküli internet-hozzáférést biztosítanának, illetve HD-kamerákat helyeznének el, hogy látótávolságon kívül is lehessen figyelni a gyerekekre.

 Nyomtatás