Pokorni Zoltán

További híreink

A Hegyvidéki Önkormányzat az idén is ünnepséget szervezett az intézményvezetők részére. Megköszönte a tanévben végzett munkájukat, és gratulált azoknak, akik kiemelkedő munkájuk eredményeként fővárosi és állami elismerésben részesültek az elmúlt esztendőben.

Az idei évben kitüntetett hegyvidéki intézményvezetőket Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester köszöntötte virágcsokorral. Schillinger Erzsébet, a Hegyvidék lap főszerkesztője a magyar sajtó napján vette át Tarlós István főpolgármestertől a Csengery Antal-díjat, Szebedy Tas, a Városmajori Gimnázium (VMG) és Kós Károly Általános Iskola igazgatója Eötvös József-díjat kapott. Kitüntették a VMG Angelica Leánykarának karnagyát, Gráf Zsuzsannát is, Pósch Mária, a Mackós Óvoda vezetője pedig kiemelkedő pedagógiai munkájáért Németh László-díjat vehetett át.

A Bárczy István-díjjal kitüntetett Dohány Andrásnak, a Németvölgyi Általános Iskola igazgatójának nyugdíjba vonulása alkalmából Bak Ferenc tankerületi igazgató pedagógusszolgálati emlékérmet nyújtott át. További két nyugdíjba készülő önkormányzati intézményvezetőt búcsúztattak munkájuk elismerése mellett: a Krisztinavárosi Bölcsőde éléről távozó Molnár Magdolnát és Szokoli Erzsébetet, a Hegyvidéki Szociális Központ és a Szépkorúakért a Hegyvidéken program eddigi irányítóját.


Pokorni Zoltán köszöntőjében már a jövőre koncentrált, s összefoglalta mindazokat a megvalósításra váró feladatokat, amik az egyes önkormányzati szakterületek előtt állnak: „Galéria nyílik a Királyhágó téren, felújításra vár a zugligeti lóvasút-végállomás, át kell költöztetni a gyermekorvosi rendelőt. Még nincs döntés a fővárosi szuperkórházról; a mi érdekünk, hogy elkülönült szakrendelői tömb, például a Kútvölgyi szolgálja ki a kerület lakosait. Ha az iskolák működtetéséért az állam felel, meg kell majd állapodni, hogyan használhatják továbbra is a tornatermeket délutánonként a civil egyesületek. Óvodai és bölcsődei kapacitásbővítésre van szükség. Hová költözik majd a Nevelési Tanácsadó, a Pedagógiai Szakszolgálat, ha a Böszörményi úti irodaház felére az állam kiterjeszti vagyonkezelői jogát? A családsegítő szolgáltatások milyen mértékben kerülnek állami fenntartásba? Sok a kérdőjel.”


A polgármester végül megjegyezte, hogy „a pedagógusok és az oktatási, kulturális irányítás nézetkülönbségei ugyan nem kerülték el a Hegyvidéket sem, de a vita konszolidált stílusban zajlik. Köszönet ezért a tanároknak, az intézményvezetőknek és a tankerületi igazgatónak egyaránt.”


A tanévzáró gála azonban nem csak a komoly dolgok felemlegetéséről szólt. Müller Csaba gitárjátéka, Hosnyánszky Noémi és Kormos Balázs tánckettőse és az azt követő finom ebéd egyaránt szolgálta a meghívottak testi-lelki jóllétét.


BA

 Nyomtatás