Pokorni Zoltán

További híreink

Idén már nyolcadik alkalommal szervezett muskátli akciót a Hegyvidéki Önkormányzat. Az összesen 32 ezer palánta szétosztásában a szokásoknak megfelelően Pokorni Zoltán polgármester, Fonti Krisztina, Váczi János valamint Kovács Lajos alpolgármesterek is részt vettek.

 

Hegyvidéki hagyomány, hogy a nyár közeledtével, tíz tő muskátli palántával ajándékozza meg a kerület lakóit az önkormányzat. Ezúttal öt helyszínen, a polgármesteri hivatal mellett, a Csaba utcai templomnál, a Zugligeti Bölcsődénél, a Rácz Aladár utcai orvosi rendelő előtt, valamint a Fodor és a Pagony utca találkozásánál lehetett átvenni a mindenkinek járó, egy tálcányi növényt.

„Csupán annyit kértünk a polgároktól, hogy olyan helyre ültessék a virágokat, ahol mások is gyönyörködhetnek bennük. A muskátliosztás célja ugyanis az, hogy a balkonokra, ablakokba, folyosókra kihelyezett virágokkal örömet okozzunk egymásnak” – foglalta össze az akció lényegét a virágok kiosztásában Fonti Krisztina, Váczi János és Kovács Lajos alpolgármesterekhez hasonlóan, személyesen résztvevő Pokorni Zoltán polgármester, aki egyúttal köszönetet mondott a kerületieknek: ahogyan fogalmazott, a munka nagyját nekik kell elvégezni, hiszen a balkonláda és a föld beszerzése, a palánták elültetése és gondozása az ő feladatuk. „Tulajdonképpen a katalizátor feladatát vállaljuk magunkra annak érdekében, hogy minden nyáron virágba borulhassanak a lakóépületek homlokzatai” – hangsúlyozta Pokorni Zoltán hozzátéve, hogy az önkormányzat igyekszik jó példát mutatni, ezért kerülnek muskátlik a polgármesteri hivatal ablakaiba és a városközpont száz villanyoszlopára, valamint több tízezer egynyári virág a kerületi ágyásokba. „Jó látni a hegyvidékiek lelkesedését, ami azt bizonyítja, hogy jó helyre kerülnek a növények” – összegezte a muskátliosztás tapasztalatait Fonti Krisztina. Az alpolgármester hangsúlyozta: ismét nagy volt az érdeklődés, ezért is kérték a lakcímkártya bemutatását, hogy biztosan a kerületben élőkhöz jussanak az ajándék virágok.


„A kerület fontosnak tartja a zöld kezdeményezések elindítását, ilyen a muskátliosztás mellett a nemrégiben lezajlott kerülettakarítás, vagy a madárbarát kert és a zöld óvoda program” – hívta fel a figyelmet Kovács Lajos társadalmi megbízatású alpolgármester, aki egy új elképzelésről is beszámolt. Mint elmondta az önkormányzat szeretné, hogy jelentősen nőjön a kerületben az őshonos növények aránya. Ennek szellemében fogják a jövőben tervezni a telepítéseket, valamint a lakossági ültetéseket is ebbe az irányba terelnék. A Zalai úti bölcsődénél segédkezett a muskátliosztásban Váczi János, az alpolgármester annak a reményének adott hangot, hogy a színes muskátlik mielőbb kikerülnek a házak homlokzatára, még szebbé téve ezzel a közterületeket.

 Nyomtatás