Pokorni Zoltán

További híreink

A megújult helyszín, a forralt bor és a kürtős kalács csalogató illata, a fellépők izgalmas műsora, valamint a színes, családi programok tették igazán különlegessé november utolsó vasárnapját. A Városháza tér ünnepélyes átadásával egy időben megnyitotta kapuit a közkedvelt adventi kirakodóvásár. A HTV riportja itt látható.

„Nem a jó burkolat, vagy az elegánsan megszerkesztett lépcsők és padok vonzzák ide az embereket. Mindnyájan a találkozás és a közösség örömét keressük. Mi pedig ennek szeretnénk megadni a fizikai feltételeit.” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a megjelenteket Pokorni Zoltán polgármester a Városháza tér ünnepélyes átadásán, ahol Fonti Krisztina és Váczi János alpolgármesterek, illetve Fónagy János országgyűlési képviselő is tiszteletét tette.

Az önkormányzat előtti környezet már hosszú ideje városrészközponti funkciót tölt be, ám korábbi állapota mindezt nem tükrözte kellően. Két évvel ezelőtt egyebek mellett ezért döntött úgy a képviselő-testület, hogy részt vesz a főváros által kiírt „TÉR_KÖZ” elnevezésű tenderen, aminek alapvető célkitűzése a közösségi tereket fejlesztő programok támogatása. A kerület sikeresen pályázott, így ennek köszönhetően közel 150 millió forintot fordíthatott térrekonstrukcióra.

A polgármester elmondta, egy olyan, közel két kilométeres sétálózónát szeretnének kialakítani, amely a Királyhágó tértől a Böszörményi úton keresztül egészen a Csörsz utcáig húzódik. „Ezt a munkát nem most kezdtük. Két évvel ezelőtt indítottuk el a Margaréta játszótér felújításával – ami ma már szerintem a város egyik legszebb játszótere. Folytatni fogjuk a Böszörményi út rekonstrukcióját, a járdák rendbetételét oly módon, hogy egyenként leülünk a házak képviselőivel, tulajdonosaival és megpróbálunk megállapodni velük arról, hogy a felújítás ne a járdaszegélyig, hanem házfaltól-házfalig tartson.” – tette hozzá.

A Városháza tér megőrizte egykori arculatát, ugyanakkor egy sokkal élhetőbb, tágasabb és modernebb helyszínné vált. „Igyekeztünk mindennek megfelelni: fontos szempont volt a gyalogosok előtérbe helyezése; odafigyeltünk arra, hogy megtartsuk a zöld területek nagyságát, és arra is, hogy tágasabb legyen a tér, amit a villamos-járdaszigetig meghosszabbítottunk. Így olyan helyszínt hozhattunk létre, ami alkalmas a közösségi programok megrendezésére.” – avatta be lapunkat az átalakítás részleteibe Törőcsik Ferenc, a Platinium Group tervezőcég kreatív igazgatója, aki csapatával együtt június óta dolgozott azon, hogy a Hegyvidék egy valóban impozáns térrel gazdagodhasson.

„Sajnos Magyarországon nagyon kevés olyan szakember van, aki az ittenihez hasonló kisköves térburkolatot tud készíteni. Ez tényleg példamutató munka. Az önkormányzat jó döntéseket hozott, a tervezők pedig tökéletesen megvalósították az elképzeléseket.” - méltatta az új Városháza teret Fónagy János, aki reméli, hogy az itt lakók sok örömöt lelnek majd az új környezetben.


Az ünnepélyes átadással egy időben és azonos helyszínen nyílt meg a közkedvelt adventi kirakodóvásár. A forralt bor és a kürtős kalács csalogató illata, a kedves árusok, illetve a fellépők igényes műsora tette igazán felejthetetlenné az alkalmat. „Jó látni, hogy már az első napon ilyen sokan ellátogattak a vásárra, ami most már még szebb környezetben várja az árusokat és a látogatókat is. A régi, megszokott portékák mellett új kínálatok is rejtőznek a fabódékban. Fontosnak tartottuk, hogy a hegyvidékiek szép, és kellemes körülmények között találhassák meg azt az ajándékot, amivel barátaikat, szeretteiket lepik majd meg.” – fogalmazott a vásár szervezésért felelős Fonti Krisztina alpolgármester.


Nyomtatás