Pokorni Zoltán

További híreink

Idén is a nyári szünetre időzítette az oktatási intézmények felújítási és karbantartási munkálatait az önkormányzat. Ennek részeként, jelentős fejlesztések történtek a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskolában is, ahol a fűtés- és meleg víz rendszer korszerűsítése, több terem kifestése, valamint a tető szigetelése valósult meg. A beruházás hivatalos átadásán Pokorni Zoltán polgármester is részt vett.

Az önkormányzat jóvoltából, a nyár folyamán, valamennyi kerületi kezelésű oktatási intézményben történtek kisebb, nagyobb felújítások, fejlesztések, amelyek összértéke mintegy 300 millió forint – derült ki a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskolában megvalósult beruházás átadásán, amellyel kapcsolatban Pokorni Zoltán mindenekelőtt arra hívta fel a figyelmet, hogy az intézményfejlesztésekhez a kerületi polgárok adóbefizetései is hozzájárulnak.

 

Mint a polgármester elmondta, a speciális nevelési igényű gyerekeket fogadó Fekete István iskolában három energiatakarékos, kondenzációs kazánt szereltek fel, ami jelentősen csökkenti az épület gázfogyasztását, míg a használati meleg vizet mostantól két darab nagyteljesítményű villanybojler biztosítja. Korábban rendszeresek voltak a beázások, ezért a lapostetőt is újraszigetelték, ehhez 750 nm PVC lemezt használtak fel. Szintén idén készült el három földszinti tanterem, a tornaterem, az étkező, valamint az odavezető folyosó festése és vakolatjavítása. Utóbbira ezért volt szükség, mert az épület alatti föld agyagos, ezért az esőzések és szárazságok hatására változik a térfogata, ami repedéseket okoz a falakon. Ezek csupán esztétikai problémák, kijavításukat minden évben elvégzik – hangsúlyozta Pokorni Zoltán hozzáfűzve, hogy jövőre folytatódhat az iskola modernizációja, az iskola ugyanis bekerült a kerület energetikai pályázatába. Ha minden a tervek szerint alakul, a pályázati támogatás felhasználásával kicserélik az elöregedett nyílászárókat, valamint hőszigetelést kap az épület homlokzata. Ezzel javul az intézmény megjelenése is, ahogyan a polgármester fogalmazott, sokkal barátságosabb, takarosabb lesz az iskola.

 

Juhászné Gáll Éva igazgatóhelyettes köszönetet mondott az önkormányzatnak a segítségért, elmondta, hogy korábban nehezen tudták megfelelően temperálni a termek és a foglalkoztató helyiségek levegőjét, ami a folyamatos meleg víz ellátáshoz hasonlóan, különösen fontos a speciális nevelési igényű diákok esetében.Nyomtatás