Pokorni Zoltán

További híreink

A XII. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta, nem volt elég szalaggal körbevenni a Normafa játszótereit, azokat ugyanis gyerekeiket hintáztató szülők letépték. Úgyhogy jött a kerítés.

 

Megkezdődik Normafán a Konkoly-Thege úti murvás parkoló rendbetétele és bővítése, ezért szerdán a területet lezárják - közölte Pokorni Zoltán XII. kerületi kerületi polgármester az InfoRádióval.

"Folyik a parkolók áthelyezése, elhatároztuk, hogy a védett övezetből, a Normafa szebb részéről, illetve ahonnan a városra nagyon szép kilátás esik, a parkolót, buszfordulót áthelyezzük egy kevésbé frekventált, kevésbé értékes területre, a Konkoly-Thege útra" - mondta a kerületvezető.

Az átalakítás már folyik, aminek érdekében néhány fát ki kellett vágni, de nem túl sokat, a parokolóhelyek száma nem is fog változni, 165 körüli marad.

Most a régi síházzal szembeni, Konkoly-Thege úti murvás parkolót zárják le, ezért arra kérnek mindenkit, hogy aki most a Normafához felmenne, ne autóval tegye azt.

Felmenni egyébként is csak korlátozottan érdemes, ugyanis lezárták a játszótereket, a kondiparkot és a tűzrakóhelyeket is.

"A járvány első hetében riasztóan sokan jelentek meg a Normafánál, jó idő is volt, sokan rémülten nézték, hogy mi lesz ebből. Kértük a látogatógat, hogy tartsanak távolságot, de ennek nem sok foganatja volt. Megjelentek a sütögetők, de a járvány idején ez nem a megfelelő

viselkedés" - ecsetelte Pokorni Zoltán, aki szomorúan értesült arról, hogy a játszótéri szalagokat a szülők letépik, hogy gyerekeiket ott hintáztathassák. A szalagokat ma már felváltották a kerítések, amelyek kihelyezésére az Anna-rétnél és a Libegőnél is szükség volt.Forrás: infostart.huNyomtatás