Pokorni Zoltán

További híreink

Alig több mint egy éve üzemel a Kiss János altábornagy utcai Fragola, de a különleges kínálatának köszönhetően máris annyi rajongója van, hogy toronymagasan a legtöbb szavazatot kapta a fagylaltozók kategóriájában meghirdetett „Hegyvidék legjobbjai” versenyen. A díjjal járó oklevelet Pokorni Zoltán polgármester adta át Török Balázs tulajdonosnak.

„Joggal lehet büszke a Fragola a legjobb hegyvidéki fagylaltozó címre, hiszen roppant népszerűek a minőségi alapanyagokból készült fagylaltjai. A hely népszerűségét érzékelteti, hogy a július közepétől augusztus végéig tartó szavazáson a Kiss János altábornagy utcai üzlet ötször annyi voksot kapott, mint a második helyezett” – mondta el Pokorni Zoltán polgármester a díjátadón. Hozzátette, hogy a kínálatában és megjelenésében egyaránt igényes fagylaltozó mára az itt élők találkozóhelyévé is vált, így szervesen kapcsolódik a közvetlen környezetében kialakított közösségi terekhez, a megújult Margaréta-játszótérhez, valamint a tavaly átadott Városháza térhez.

 

„Hálásak vagyunk a Hegyvidék közönségének, hogy ránk szavaztak” – nyilatkozta Török Balázs, aki feleségével, Tihanyi Eszterrel közösen tulajdonosa a Fragola-hálózatnak. Felidézte: öt évvel ezelőtt nyitották meg az első fővárosi boltjukat, míg a Hegyvidéken tavaly nyáron jelentek meg, akkor adták át a Kiss János altábornagy utcai üzletüket. A tulajdonos elmondta, hogy a mesterséges színezőanyagoktól, aromáktól mentes fagylaltjaikat saját maguk fejlesztik és gyártják. Ma már több mint százféle fagylaltot kínálnak, a bevált ízek pedig cukor- és laktózmentes változatban is kaphatóak. Mindegyik ízhez prémium minőségű alapanyagokat használnak – a pisztáciát például Szicíliából, a mogyorót Piemontból hozzák, míg az egzotikus gyümölcsök közül a sokak által kedvelt mangót és maracuját Brazíliából szállítják.

Török Balázs megjegyezte, hogy a Kiss János altábornagy utcai boltjukban a fagylaltok, frissen préselt zöldségek és gyümölcsök mellett már gofri és desszert is kapható. Ősztől további újdonságokat terveznek, amelyekből szeptember 9-én, péntek délután, az üzletben és annak teraszán rendezendő Fragola Pikniken kaphatnak majd ízelítőt a vendégek.

 

A tulajdonos szólt arról is, hogy a vendégek közreműködésével folytatni kívánják karitatív programjukat: aki egy fagyi árát jótékony célra fordítaná, megvásárolhat egy gombócot szimbolizáló mágneskorongot, ami felkerül az üzletben elhelyezett Adománytáblára. A felajánlásokból összegyűlt pénzt – amit a Fragola minden alkalommal jelentős összeggel kiegészít – időről időre más és más, nemes célokat megvalósító alapítványnak adják. Az elmúlt hónapokban a hátrányos helyzetű fiatalok táboroztatását, autisták lakóotthonainak fenntartását, valamint a leukémiás gyermekek rehabilitációját segítő Démétér-ház bővítését támogatták. Legutóbb egy hegyvidéki intézmény javára indítottak gyűjtést: a Vakok Batthyány László Gyermekotthonában nevelkedő, halmozottan sérült gyerekek kaphatják majd meg a Fragola és a vendégek közös pénzadományát.Nyomtatás