Pokorni Zoltán

További híreink

Ünnepelni hívta a kerületi önkormányzat a kerületben élő nyugdíjasokat és szépkorúakat. Az idősek világnapja alkalmából meghirdetett zenés programon Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester, három száz évnél idősebb kerületi polgárt is köszönthetett. A közel 1300 résztvevőt Mága Zoltán koncertje szórakoztatta.

Korábban a MOM Kulturális Központban tartotta meg az önkormányzat az idősek világnapjához csatlakozó ünnepségét, a nagy érdeklődésre való tekintettel azonban idén már a MOM Sport ad otthont a rendezvénynek. Ennek köszönhetően, minden érdeklődőnek helyet tudtak biztosítani – hívta fel a figyelmet a programot megnyitó Pokorni Zoltán.

 

„Az imponálóan nagy létszám jól mutatja a kerület egyik sajátosságát, azaz, hogy fővárosban a Hegyvidéken élnek a legtovább az emberek. Például Kőbányához képest ez 10-12 évet jelent. Hogy, mi ennek az oka, nem tudni, de biztos közrejátszik a jó levegő és az, hogy talán a hegyvidékiek jobban odafigyelnek az életmódjukra, egészségesebben táplálkoznak, többet mozognak, Reméljük, hamarosan ez a hozzáállás lesz jellemző az ország valamennyi lakójára” – fejtette ki a polgármester hozzátéve, hogy mivel a XII. kerületben jelentős az idősek aránya, az önkormányzatnak még jobban kell figyelnie a nyugdíjas korúak segítésére többek között azzal, hogy minél magasabb színvonalú egészségügyi ellátásokat biztosít.

 

Pokorni Zoltán a népszavazással kapcsolatban is ejtett néhány szót. Mint elmondta, az igazán nagy kérdések, soha nem fehérek, vagy feketék. Most is két érzés kavaroghat bennünk: az elesettek iránti részvét, a segítő szándék, valamint a félelem, hogy a megszokott életünk károkat szenvedhet, az idegen kultúra veszélyeztetheti biztonságunkat, mindennapjainkat. Hangsúlyozta: a népszavazás arról szól, hogy saját kezünkbe vesszük a sorsunkat, és mi döntjük el, hogyan, és milyen feltételek mentén akarunk másokkal együtt élni. Ezért fontos a részvétel, hogy erről ne valamilyen külföldi hivatal, hanem mi magunk dönthessünk.

 

Zárszavában a polgármester köszönetet mondott a Prima Primissima díjas Mága Zoltánnak és zenekarának, akik évek óta önkéntes felajánlásként szórakoztatják a közönséget, valamint kiemelte, hogy a program utáni ajándékcsomagot a CBA biztosítja a résztvevők számára.

Az idősek világnapján hagyomány, hogy az önkormányzat külön is megemlékezik a kerületben élő, 100. életévét betöltött polgárokról. Őket ezúttal a hárman, a 100 éves Somlyódi Ferencné, a hamarosan 101. születésnapját ünneplő Villányi Ferenc és az idén 103 éves dr. Bartha István képviselte.Nyomtatás