Pokorni Zoltán

További híreink

A főváros gazdag zenei programjainak palettájáról hiányzott egy – hazai és külföldi muzsikusokat egyszerre felvonultató – jazzfesztivál. Ezért is örömteli hír, hogy háromnapos jazzünnepnek ad otthont a MOM Kulturális Központ április 22. és 24. között.

Mindennap egy-egy neves magyar és külföldi együttes játszik a MOM-ban a tavaszi, háromnapos jazzfesztiválon. Emellett tehetségkutató versenyt hirdetnek a hazai jazzközösség számára, és a három győztes zenekar is fellépési lehetőséget kap – mondta el az áprilisi fesztivállal kapcsolatban szervezett sajtótájékoztatón Kleb Attila, a Get Closer rendezőiroda vezetője.


Pokorni Zoltán polgármester örömmel üdvözölte a program megrendezését. Mint kiemelte, az ismert MOM „márkanév” alatt igazi kulturális központ alakult ki a XII. kerületben. Az utóbbi évek fejlesztései jóvoltából a művészetek, a sport és a muzsika igazi fellegvárává vált a Hegyvidék.


Molnár Zsolt a jazz és a társművészetek kapcsolatának fontosságát hangsúlyozta. A fesztiválon lesz jazzfotó-kiállítás, a fellépések közötti szünetekben pedig kortárs magyar íróknak a jazz által inspirált írásaiból összeállított felolvasásokra kerül sor a MOM kupolatermében. Erről egyikük, Petőcz András költő beszélt.


Az újszerű koncepciónak megfelelően tehát az esemény mindhárom napján először egy tehetséges fiatal zenekar, majd egy még kevéssé „befutott”, de már ismert együttes, végül pedig egy világsztárokat felvonultató formáció áll a színpadra.


Április 22-én a legendás Syrius együttes „emlékzenekara”, a Syrius Legacy lép fel, a sztárzenekar a Billy Cobham Band lesz, a világhírű dobos új kvintettje. Április 23-án Tóth Bagi Csaba Balkan Union nevű formációja képviseli a hazai színeket, a külföldi GFS Trióban pedig három híresség szerepel: Trilok Gurtu, Paolo Fresu és Omar Sosa. Április 24-én a Bass Loco nevű ötös alapozza meg a hangulatot, majd a neves amerikai énekes-basszusgitáros, Richard Bona kvintettje zárja a műsort.


Márton AttilaNyomtatás