Pokorni Zoltán

További híreink

Az Idősek Világnapja alkalmából a Hegyvidéki Önkormányzat ünnepséget rendezett szépkorú polgárainak a MOM Kulturális Központ színháztermében. Pokorni Zoltán polgármester kezében egy csillogó réztáblát felmutatva lépett fel a színpadra.

Mint elmondta, Szokoli Erzsébettel, a Hegyvidéki Egészségügyi és Szociális Központ vezetőjével a Pesti Vigadóban jártak, ahol e nap tiszteletére az ország 3200 önkormányzata közül hatot, köztük a hegyvidékit tüntették ki az Idősbarát Önkormányzat címmel. „Ha megkérdezik tőlünk, miért kaptuk ezt a díjat, az a válaszom, hogy mi nem úgy tekintünk a feladatainkra, mint egy kötelező hivatali munkára, hanem úgy, mintha a saját szüleinkről, nagyszüleinkről kellene gondoskodni." – húzta alá Pokorni Zoltán az ünnepi hangverseny előtti köszöntőjében.

A Hegyvidéken ugyanis nemcsak ez a nap szól az idősekről, hanem az önkormányzat egész évben segíti az időseket. A figyelem a rászorulókon túl kiterjed azokra is, akik sportolni, szórakozni akarnak, vagy társaságra vágynak. A Hegyvidéken lakik országos viszonylatban a legtöbb idős polgár. „A hosszabb időskorból fakadó kihívások miatt a hagyományos intézmények mellett másokat is segítségül kell hívni, például a szabadidővel rendelkező hegyvidéki polgárokat, akik önkéntesként segíthetnek. Szokoli Erzsébet és munkatársai a Szépkorúakért a Hegyvidéken program részeként képzik a segítőket. A legaktívabbak a frissen nyugdíjba menők, de szeretnénk bevonni az egyetemistákat, középiskolásokat is.” – fejtette ki a polgármester.

Ezt követően az Önkormányzat munkatársai köszöntötték a 100 éves Somlyódi Ferencné, Edit nénit és a szintén 100 éves Villányi Ferencet, majd a 102 éves kerületi lakos, Dr Bartha István szólt friss szavakkal időstársaihoz.A hangverseny Mága Zoltán Príma Primissima-díjas hegedűművész önzetlen felajánlásaként jött létre. A műsorban fellépett a Budapesti Primárius Kamara Szimfonikus Zenekar Mága Zoltán vezetésével, Kiss G. Attila, az Operaház tenorja, Malek Andrea és Mága Jenifer énekesnők. A hangverseny utolsó perceiben a Monti csárdás és a Radeczky mars alatt a közönség felállva tapsolt.

 Nyomtatás