Pokorni Zoltán

További híreink

A Budakeszi út felújítása érdekében összehangolt cselekvésről döntött Budakeszi, a II. kerület és a XII. kerület polgármestere. A II. kerületi Városházán tartott szeptember 9-i egyeztetésen egyetértettek abban, hogy közös érdek az agglomerációs közlekedés megoldása, melynek része, hogy mielőbb elindulhasson a Budakeszi út teljes felújítása, szakaszos buszsáv létesítésével.

Az együttműködéshez csatlakozott a Fővárosi Vízművek vezetése is annak érdekében, hogy az út felújításával egy időben az itt húzódó főnyomócsövek cseréje is megvalósulhasson, amelynek a meghibásodása az elmúlt időszakban a közlekedésben is több alkalommal jelentős fennakadásokat okozott. A csőtörések megelőzésén túl ezáltal a város vízellátásának biztonsága is tovább növelhető.

Eddig nem volt példa a mostanihoz hasonló szoros együttműködésre fővárosi kerületek és egy agglomerációs település, valamint egy közszolgáltató között. Dr. Győri Ottilia, Budakeszi, Őrsi Gergely, a II. kerület, és Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere első lépésként a szerdai egyeztetésen megállapodtak abban, hogy kérik a kormányzattól egy hatástanulmány elkészítését a Budakeszi út felújításáról, és az ehhez kapcsolódó P+R parkolók létesítéséről, valamint a Budakeszit elkerülő út megépítéséről. A tanulmány elkészítését a három önkormányzat valamint a Fővárosi Vízművek Zrt. 3-3 millió forinttal támogatná.

A résztvevők egyetértettek abban is, hogy az agglomerációs közlekedési problémák hosszú távú megoldásakor fokozottan figyelembe kell venni a környezetvédelmi szempontokat is. A Zsámbéki-medence településeiről jelenleg ugyanis naponta átlagosan 11 ezer autó érkezik a fővárosba, ezek nagyrésze pedig a II. kerület és a Hegyvidék útjait terhelik. A Budakeszi úti leendő felújítás, a hozzá kapcsolódó fejlesztésekkel ösztönözné a tömegközlekedési eszközök használatát, és jelentősen csökkentené a két fővárosi kerületre háruló terhelést.

Budapest, 2020. 09. 09.Nyomtatás