Pokorni Zoltán

További híreink

A hagyományokhoz hűen advent utolsó vasárnapján az önkormányzat ismét karácsonyi ebéddel kedveskedett a Hegyvidéken élő rászoruló időseknek. Az ízletes fogásokat a MOM Kulturális Központ elegáns kupolatermében fogyaszthatták el a vendégek.

A Hegyvidéken régi hagyomány, hogy advent utolsó vasárnapján az önkormányzat ünnepi ebéddel kedveskedik a kerületben élő rászoruló nyugdíjasoknak. „Igyekszünk megbecsülni a polgárainkat, különösképpen az időseket. Ahogy eddig, most is azokat a szépkorúakat láttuk vendégül, akik nem engedhetnék meg maguknak azt, hogy egy ilyen elegáns helyen elkölthessenek egy finom ebédet. Mert ajándékba valami olyat kell adni, ami egy kis fényűzést is tartalmaz. Adhattunk volna konzervet és száraztésztát – ez talán praktikusabb lett volna –, de szükség van az apró luxusra ahhoz, hogy valóban megajándékozva érezzék magukat.” – fogalmazott Pokorni Zoltán polgármester, aki büszke arra, hogy az önkormányzat idén idősbarát címet nyert.

A különleges találkozás – amelyen Fonti Krisztina alpolgármester is tiszteletét tette – nemcsak az ízletes töltött paprika, a mennyein finom bejgli és a színvonalas előadások miatt volt felejthetetlen, hanem azért is, mert újabb, időseket segítő önkéntes csoport vehette át az oklevelét – ők azok, akik szabadidejüket feláldozva vállalkoznak arra, hogy megkönnyítsék a hegyvidéki szépkorúak mindennapjait. „Nagyon sokan érdeklődnek a szolgáltatásaink felől, így folyamatosan nő a gondozottaink száma. A végzett önkéntesek már jelentős mennyiségű feladatot tudnak ellátni: segítenek a bevásárlásban, felolvasnak, vagy beszélgetnek a gondozottakkal. Jó dolog figyelni valakire, törődni valakivel. Ezt pedig az önkéntesek is érzik.” – magyarázta a program fontosságát Szokoli Erzsébet, a Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ vezetője.


Nyomtatás