Pokorni Zoltán

További híreink

A XII. kerületi Önkormányzat és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülett (MME) 2015 őszén hirdette meg a Madárbarát Hegyvidék Programot. A szervezők a program keretében felkérték a hegyvidéki iskolákat, óvodákat, hogy a téli szezonban a madarak etetésével, itatásával, a tél végén pedig a fészekrakási időszakban odúk kihelyezésével kapcsolódjanak a kezdeményezéshez. A HTV riportja itt tekinthető meg.

A Hegyvidéken szinte az összes iskola és óvoda csatlakozott a programhoz. Az intézmények az önkormányzat támogatásával kapták meg az óvodák és iskolák kertjeihez igazított Madárbarát kert csomagot. November 24-én a Barabás Villában az intézmények képviselői megismerkedhettek az eszközök szakszerű használatával.

Pokorni Zoltán a sajtótájékoztatón kiemelte: „Ez a program nemcsak a madarakról, de a gyermekeinkről is szól, el szeretnénk ültetni bennük a másról való gondoskodás érzését, felelősségét, hiszen a madarak számára egy-két nap is végzetes lehet, ha nem találnak télen eleséget. A költési időszakban pedig mesterséges odúk kihelyezésével tudnak a madarak segítségére lenni.” Dr. Halmos Gergő a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ügyvezető igazgatója a modern kor komoly problémájának látja, hogy az emberek elveszítitk a kapcsolatukat a természettel, „pedig akár a balkonunkon is lehet egy kicsi természetet kialakítani”. Ezért örömtelinek találta, hogy már hatezren csatlakoztak, közöttük ezer intézmény, a Madárbarát kert programhoz.

A XII. kerület óvodáit és iskoláit képviselő pedagógusok Pokorni Zoltán polgármestertől, Váczi János és Fonti Krisztina alpolgármesterektől, valamint Halmos Gergőtől a Madártani Egyesület igazgatójától vehették át, az intézményüket ezentúl megillető, Madárbarát táblát. Orbán Zoltán a Madártani Egyesület munkatársa, a madarak etetéséről, itatásáról, az etetők és odúk felszereléséről tartott a pedagógusoknak, a hazai madárvilágot is bemutató, vetítettképes előadást. A Barabás Villa kertjében Müller Anna és keramikusművész társai madáretetőit már a fákra függesztve lehetett megcsodálni.Nyomtatás