Pokorni Zoltán

További híreink

Az Idősek Világnapja alkalmából Idősbarát Önkormányzat díjjal jutalmazták a Hegyvidéki Önkormányzatot. Az elismerést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Csampa Zsolt önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkár adta át Pokorni Zoltán polgármesternek a Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen.

„Ez a nap alkalmat kínál arra, hogy köszönetet mondjunk azoknak, akik nemcsak újjáépítették az országot, hanem tovább is építették azt a nehéz történelmi sorsfordító pillanatok után az élet különböző területein, továbbá jó szolgálatot tettek önmaguknak és tágabb közösségüknek, a nemzetnek. Emellett köszönetet mondunk azoknak is, akik tesznek az idősekért, hogy az időskor valóban szép, nyugodt kor legyen” – mondta Balog Zoltán miniszter az idősügyi területen kiemelkedő munkát végző személyek és önkormányzatok elismerése alkalmából. Az Idősbarát Önkormányzat díjat idén hat településnek ítélték oda: a XII. kerület mellett a III. kerületnek, továbbá Karcag, Lenti, Orosháza és Szanda önkormányzatának. A Hegyvidéki Önkormányzat nevében Pokorni Zoltán polgármester vette át a kitüntetést.

„Büszkék vagyunk arra, hogy másoknak is feltűnt, önkormányzatunk nem csak kötelező feladatként tekint az idősek ellátására” – nyilatkozta a díjátadás alkalmából a polgármester, aki szólt arról is: kiemelten kezelik az idősek igényeit, hiszen a fővárosban itt a legmagasabb a nyolcvan év felettiek aránya. Hozzátette, hogy az önkormányzat erőforrásai korlátozottak, ezért annak érdekében, hogy minél több idősnek segítséget nyújthassanak, aktív nyugdíjasokat vonnak be ebbe a munkába önkéntesként, a Szépkorúakért a Hegyvidéken program keretében.
Nyomtatás