Pokorni Zoltán

További híreink

A hegyvidéki rendelőfelújítási program részeként, tizenegyedikként a Kiss János altábornagy utca 38. szám alatti háziorvosi rendelőt is korszerűsítette az önkormányzat.

Befejeződött a Kiss János altábornagy utcai háziorvosi rendelő felújítása, aminek keretében, az alaprajz racionalizálásával szellősebb, jobban kihasználható terek jöttek létre. Egy korábban itt működő, már megszűnt labor területét felhasználva újabb fektetőhelyiséget, valamint nagyobb raktárt alakítottak ki. A váró – ahol új padokat, asztalokat helyeztek ki – szintén tágasabb lett, mert kikerült innen a sok helyet foglaló pultrendszer.

A négy praxissal működő, 140 négyzetméteres háziorvosi rendelő teljes területén megújultak a burkolatok, újrafestették a falakat, átépítették a mellékhelyiségeket. A fűtési, gépészeti rendszert, valamint az elektromos hálózatot is modernizálták. Az utcafronti ablakok cseréje már megtörtént a korábbi években, ezúttal az udvari oldalon lévő, korszerűtlen nyílászárókat cserélték újakra.

„Derűs, szép helyek lettek a hegyvidéki háziorvosi rendelők, amiket az elmúlt négy évben szisztematikusan felújított az önkormányzat” – mondta el a Kiss János altábornagy utcai rendelő átadásán Pokorni Zoltán polgármester. Kitért rá, hogy utolsóként a János kórház mellett található, Szilágyi Erzsébet fasori házi gyermekorvosi rendelő épületét teszik rendbe kívül-belül, ami nem kis feladat, várhatóan idén kezdik el és jövőre fejezik be.

A polgármester kiemelte, hogy a szóban forgó rendelőépület felújítására már rendelkezésre áll a forrás: az a 300 millió forint, amit a főváros és a kormány megállapodása nyomán kap idén a XII. kerület az alapellátás fejlesztésére. Ebből az összegből a járóbeteg-ellátást segítő diagnosztikai eszközöket is vásárolna az önkormányzat.Nyomtatás