Pokorni Zoltán

További híreink

Hagyomány a Hegyvidéken, hogy az ünnepek közeledtével, az önkormányzat jutalmakkal ismeri el a kerületben is dolgozó tűzoltók és katasztrófavédelemi szakemberek munkáját.

A Kulturális Szalonban megtartott ünnepségen Pokorni Zoltán polgármester mindenekelőtt arról beszélt, hogy öröm az újonnan átadott, minden igényt kielégítő épületben ilyen rendezvényeken részt venni. Mint kifejtette, a korábban a Böszörményi úton működő szalon mostanáig inkább az idősebbeket szólította meg. Az új helyen ez megváltozott, és ma már minden korosztálynak szerveznek programokat, évente több ezer eseményre várják az érdeklődőket.

„A jutalmazás nemcsak az egész éves munka elismerése, hanem azt is kifejezi, hogy a kerültben, a kerületiekét dolgozó szakemberek személye is fontos a hegyvidékieknek” – hívta fel a figyelmet a polgármester hozzátéve, hogy az anyagi juttatás mellett az önkormányzat az eszközbeszerzések támogatásával is igyekszik segíteni a katasztrófavédelem és ezen belül a tűzoltóság mindennapos tevékenységét.

Varga Ferenc dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője elmondta, hogy tizenöt éve lehet jelen a Hegyvidéki Önkormányzat jutalmazásain. Ez idő alatt a kerület számtalan módon segítette a tűzoltóságot, ami nyugodtan nevezhető gondoskodásnak, az önkormányzat láthatóan magáénak érzi a Budakeszi úti tűzoltó-parancsnokságot.
Mostanáig több, mint 100 millió forintot kaptak, ebből sikerült szinte teljesen megújítani építészetileg a laktanyát, így idén már kényelmi beruházásokra is lehetőség nyílt. Mindezt az állomány aktív részvételével tették, hiszen számos felújítást a tűzoltók saját kezűleg végeztek el. Nagy segítséget jelent a tavaly átadott négykerék-meghajtású személygépkocsi, amivel Hegyvidék nehezebben megközelíthető területeit is könnyen el tudják érni.

„Kétszer ad, aki olyat ad, amihez máshonnan nem lehetne hozzájutni” – hangsúlyozta a dandártábornok utalva arra, hogy külön jutalmak biztosítására a tűzoltóságnak nincsen költségvetése. Nagy jelentősége van az időzítésnek, hiszen az ünnepek előtt különösen jól jön az anyagi elismerés. Ehhez persze az kell – hangsúlyozta a Varga Ferenc –, hogy legyen mit jutalmazni, azaz egész évben jól dolgozzanak a munkatársak.

A beszédeket követően Pokorni Zoltán, Váczi János alpolgármesterrel és a katasztrófavédelem irányítóival közösen, átadta a jól megérdemelt jutalmakat. Az ünnepség zárásaként Váczi János tartott pohárköszöntőt. Az 59 ezer hegyvidéki polgár nevében megköszönte a katasztrófavédelem munkáját, egyúttal reményének adott hangot, hogy a karácsonyi időszakban nem lesz különösebb dolga a tűzoltóknak.

 Nyomtatás