Pokorni Zoltán

További híreink

Egyedi kerékpárjelölő és regisztrációs rendszert indított el a kerületi rendőrkapitányság a Hegyvidéki Önkormányzattal együttműködve. Az új program célja a lopások megelőzése, illetve az, hogy könnyebben be tudják azonosítani a megtalált kerékpárokat.

„Aki úgy gondolja, érdemes a kerékpárja biztonságáért néhány percet áldoznia, arra bíztatom, jöjjön el és regisztráljon!” – hívta fel az érintettek figyelmét Pokorni Zoltán abból az alkalomból, hogy új kerékpár-regisztrációs program indult el a kerületben. A polgármester elmondta, hogy előre meghirdetett helyszíneken és időpontokban, a rendőrség munkatársainak közreműködésével bárki ingyenesen nyilvántartásba vetetheti kerékpárját, a pár perces procedúra költségét az önkormányzat állja.


Váczi János alpolgármester megjegyezte, hogy az önkormányzat honlapján és Facebook-oldalán részletes lista található arról, hol és milyen időpontokban lehet elvégeztetni a kerékpárok regisztrációját. Hozzátette: ez az eljárás sok országban már bevett gyakorlat, a kedvező tapasztalatok alapján határoztak úgy, hogy a rendőrséggel együttműködve a Hegyvidéken is elindítják a lopások megelőzését célzó programot.


„A kerékpárlopások nem gyakoribbak a Hegyvidéken, mint máshol, de szeretnénk tenni annak érdekében, hogy minél kevesebb ilyen eset forduljon elő” – nyilatkozta Segyevi Zoltán rendőrkapitány. A rendőr alezredes úgy vélte, hogy a regisztráció minden tulajdonos számára hasznos lehet, de akik nagy értékű kerékpárt tulajdonolnak – nem ritka, hogy a bringa többet ér, mint egy használt autó –, azok számára különösen ajánlott a programban való részvétel.A kapitányságvezető elmondta, hogy a regisztráció során a résztvevőknek egy adatlapot kell kitölteniük. Ezt követően egyedi azonosítóval ellátott matricát helyeznek a biciklire, valamint speciális, csak UV fényben látható festékkel rápecsételik a vázra az azonosítót. Végezetül fotó készül a járműről a könnyebb azonosítás érdekében. Segyevi Zoltán arra kérte a regisztrációt elvégző tulajdonosokat, hogy amennyiben az adataik módosulnak, vagy eladják kerékpárjukat, értesítsék a változásról a rendőrkapitányságot.Nyomtatás