Pokorni Zoltán

További híreink

Befejeződött az idei év egyik legnagyobb kerületi útfejlesztése: teljes szerkezetében átépítették a Határőr utat a Gaál József út és a Ráth György utca közötti szakaszon. A beruházás részleteit Pokorni Zoltán polgármester ismertette a helyszínen.

„Foltvarrásos takaróhoz hasonlított ez a fontos közlekedési útvonal” – jellemezte a Határőr út most megújult szakaszának korábbi állapotát a kerület polgármestere. Pokorni Zoltán elmondta, hogy a tíz éve működő Hegyvidéki Útfejlesztési Testület döntött a Határőr út Gaál József út és Ráth György utca közötti szakaszának felújításáról, amely kapcsolódik a főváros tavalyi beruházásához: ennek keretében a Ráth György utca és a Goldmark Károly utca közti szakasz épült át.


A polgármester kiemelte, hogy a felújítást a kisebb forgalmú nyári hónapokra időzítették. A kivitelező Penta Kft. bőven a határidő előtt befejezte az útépítési munkákat, így az átépített útszakaszt már hetekkel az iskolakezdés előtt átadhatták a forgalomnak. Csak az Alma utca és a Ráth György utca közötti, páros oldalon lévő járda felújítása kapcsán volt némi csúszás a közműépítési munkák elhúzódása miatt.


A Határőr út érintett, közel négyszáz méter hosszú szakaszán, 3800 négyzetméteren nemcsak az útburkolatot, hanem az alapot is teljes egészében átépítették. A régi burkolat eltávolítása során 1600 köbméter bontott anyagot szállítottak el, az új alap készítéséhez több mint kilencszáz köbméter betont használtak fel, míg a bedolgozott aszfalt mennyisége eléri az 1200 tonnát. A beruházásra mintegy 170 millió forintot fordított az önkormányzat.Nyomtatás