Pokorni Zoltán

További híreink

Kerek évfordulóra, szülei találkozásának harmadik évében érkezett közénk a most két és fél hónapos Nándor, akinek Pokorni Zoltán polgármester adta át a kerület babacsomag-ajándékát.

„Évente 650-700 baba születik a kerületben, ami lehet, hogy sok, lehet, hogy kevés, de mi mindnyájukat nagy becsben tartjuk” – mondta Pokorni Zoltán, amikor jókívánságai mellett átadta a kis Fliszár Nándor szüleinek a kerület jelképes ajándékát, a csecsemő ellátásához szükséges, több praktikus darabot tartalmazó babacsomagot.

 

A nyugodt és mosolygós két és fél hónapos Nándi szülei elég korán tudták, hogy fiúnevet kell választaniuk, mert már a 13. hétben kiderült, hogy kisfiúval várandós az édesanya. A gyermek a várható időponthoz képest kicsit később, Újév napjának estéjén jelzett, hogy már kíváncsi a kinti világra, s másnap reggel érkezett közénk természetes szüléssel.

 

Az informatikus édesapa nagyon élvezi az apaságot, és örül annak, hogy munkája jellegéből fakadóan ő is sok időt tud otthon tölteni a kis Nándorral és feleségével. Az édesanya a kisbaba érkezése előtt egy hónappal fejezte be a gyakori külföldi utazással járó vevőszolgálati munkáját, s tervei szerint a következő két év minden Nándiról szól majd.

 

Az újszülöttek támogatása kerületenként változó. A Hegyvidéken minden kis jövevény szülei jogosultak a 60 000 forintos születési támogatásra, ha már legalább két éve a kerület bejelentett lakosai, ha vagyonhelyzetük ezt megkívánja, s ha a kérelmet legkorábban a szülés várható időpontja előtt 60 nappal, legkésőbb a gyermek születését követő 180. nap előtt benyújtják.Nyomtatás