Pokorni Zoltán

További híreink

A nagysikerű Városmajori Futóklub mintájára, immár a Normafán is szervezett körülmények között, profi edzők közreműködésével tréningezhetnek a sportág szerelmesei, valamint számos extra szolgáltatást is igénybe vehetnek.

Méghozzá térítésmentesen, hiszen mindkét futóklub része az Aktív Hegyvidék Programnak, amely ingyenes sportolási lehetőségeket biztosít a kerület lakói számára.


Erről is beszélt az első edzés előtt Pokorni Zoltán polgármester, aki elmondta, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat jelentős összeget, költségvetése 2 százalékát fordítja sportcélokra. „A Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. működteti a Városmajor utcai uszodát és sportközpontot, szervezi a diákolimpiát, valamint a közösségi rendezvényeket, így a Fuss a csúcsra lépcsőfutóversenyt, a különböző úszóversenyeket, valamint az Előzd meg a fogaskerekű futó- és kerékpáros versenyt, amit néhány év kihagyás után idén ismét megrendez a kerület”- hívta fel a figyelmet a polgármester hozzátéve, hogy az utóbb említett rendezvények sikeres lebonyolításában számítanak az iskolák pedagógusaira, még akkor is, ha az intézmények fenntartása immáron állami feladat. Pokorni Zoltán hangsúlyozta: a Normafa önmagában is nagyszerű sportterület, ahol rengetegen futnak, kerékpároznak, túráznak vagy akár síelnek. Ezért is döntött úgy az önkormányzat, hogy a Jánoshegyi úton, a Normafa és a Libegő felső végállomása között, rekortán borítású futópályát épít, illetve felújítja az Erzsébet-kilátóig vezető szakaszt, amit remélhetően a Normafa Futóklub tagjai is minél nagyobb számban használnak majd.


Ígérete szerint köztük lesz Fonti Krisztina alpolgármester, aki bevallotta, hogy mostanáig nem tartozott a legnagyobb kedvencei közé a sportág, de látva a Normafa Futóklub edzését kedvet kapott a rendszeres futáshoz. Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy mások is követik a példáját, hiszen a lehetőség kortól és edzettségi állapottól függetlenül, mindenki előtt nyitva áll.
Mindezt Móczán Mónika azzal egészítette ki, hogy a Normafa Futóklub minden csütörtökön, délután hat órától várja az érdeklődőket. Az Aktív Hegyvidék Programot szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes pontosan érkezni, mert a bemelegítés előtt bárki kipróbálhatja a legújabb Nike futócipőket, amiket akár edzés közben is viselni lehet.


„Ezt követi egy rövidebb, felvezető futás, majd speciális gyakorlatokat végzünk. A tréningen a szakedzők irányításával a résztvevők a felkészültségüknek és igényeiknek megfelelő távokat teljesíthet. A környék adottságainak köszönhetően a tavaly átadott futópálya használata mellett terep- és erdei futásra is lehetőség nyílik” – hívta fel a figyelmét a sportvezető hozzátéve, hogy kezdőket, hobbifutókat és haladókat is szívesen fogadnak, kifejezetten örülnek annak, ha a szülők a gyerekeiket is magukkal hozzák.
A jó levegő, a táj szépsége és persze a kiváló, gumiborítású futópálya a garancia arra, hogy a Normafa Futóklubban mindenki jóé érzi majd magát! Aki pedig inkább a rövidebb távokat kedveli, továbbra is részt vehet a Városmajori Futóklub edzésein, amelyeket változatlanul keddenként hat órától tartják.Nyomtatás