Pokorni Zoltán

További híreink

Ünnepélyes keretek között adták át a hegyvidéki Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület újonnan kialakított, Hajnóczy utcai bázisát. Az eseményen Pokorni Zoltán polgármester, a kerületi polgárok nevében is köszönetet mondott az öt évvel ezelőtt alapított civil szervezet önkénteseinek munkájáért, ami jelentős mértékben hozzájárul a Hegyvidék közbiztonságának fenntartásához.

„Öt évvel ezelőtt, tizenhét polgárőrrel kezdtük a munkát, ma már harmincheten vagyunk, az önkénteseink évente mintegy háromezer óra szolgálatot látnak el” – kezdte a hegyvidéki Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület rövid bemutatását, a civil szervezet számára kialakított irodahelyiség átadásán Woynárovich András, aki elmondta, hogy valamennyi polgárőr szabadideje terhére, díjazás nélkül végezi a közösségi munkát. Az egyesület elnöke hangsúlyozta: a kezdetektől fogva rengeteg segítséget kapnak az önkormányzattól, amely az új irodát biztosítja, ahogyan a kerületi rendőrkapitánysággal is kiváló az együttműködésük. A közös szolgálat számos tapasztalattal gazdagítja a polgárőröket, akik ezeket az ismereteket az önálló munkavégzés során kamatoztathatják.


„Eredetileg kifejezetten a természetvédelem területén tevékenykedtünk, később azonban a kerület közrendjének védelmébe is bekapcsolódtunk. Ekkor csatlakozott az egyesülethez a korábbi polgárőrség tagjaival” – emlékeztetett Woynárovich András külön is kiemelve a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával és a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézménnyel kialakított szakmai együttműködést. Mint rámutatott, utóbbi keretében csak az elmúlt évben több, mint száz kerületi diákot vontak be természetvédelmi feladatok önkéntes ellátásába. Pokorni Zoltán köszöntőjében a 2014 végén, a Normafán bekövetkezett természeti katasztrófát is felelevenítve méltatta a polgárőrök közösségi munkáját, valamint a polgárőrség közösségépítő, és megtartó erejét. Mindehhez Segyevi Zoltán kerületi kapitányságvezető annyit tett hozzá, hogy a lelkes és felkészült polgárőrök részvételével megtartott közös akciók hozzájárulnak a Hegyvidék közrendjének további javításához. Végezetül Kardos Pál arra hívta fel a figyelmet, hogy a polgárőrség, az önkormányzat és a rendőrség összefogása nélkül nem lehetne sikeres a bűnmegelőzés. A Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke szerint a polgárőrök egy olyan lokálpatrióta közösséget hoztak létre, ahol egymásra találhatnak a lakókörnyezetükért tenni akaró polgárok. Ezt segíti a vonatkozó törvény módosítása, amely immár lehetőséget ad arra, hogy a fiatalok is bekapcsolódhassanak a polgárőr munkába. A beszédeket követően, Woynárovich András, Pokorni Zoltán, Segyevi Zoltán és Kardos Pál oklevelekkel ismerte el a hegyvidéki Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület tagjainak eddigi tevékenységét.

 

 Nyomtatás