Pokorni Zoltán

További híreink

Húsz éve működik a Márvány utcában a saját készítésű füstölt húsáruiról messze földön ismert Molnár hús- és hentesáru üzlet, amely kategóriájában toronymagasan a legtöbb szavazatot kapta a „Hegyvidék legjobbjai” versenyen. Az elismerő oklevelet Pokorni Zoltántól vehette át Molnár József üzletvezető tulajdonos.

A Hegyvidéki Önkormányzat által életre hívott „Hegyvidék legjobbjai” címet a lakosság szavazatai alapján, különböző kategóriákban nyerhetik el a kerületi üzletek és szolgáltatók. A hentesboltok között a Márvány utcai Molnár hús- és hentesáru üzlet kapta a legtöbb voksot, szám szerint dupla annyit, mint a második helyezett vállalkozás – derült ki az ünnepélyes eredményhirdetésen, amelynek keretében Pokorni Zoltán adta át a győztesnek járó oklevelet, valamint a bejárati portálra kikerülő igazoló matricát az üzletvezető tulajdonosnak, Molnár Józsefnek.

 

Kerületünk polgármestere az előzményekről szólva elmondta, hogy egy évvel ezelőtt a Szamos Marcipán Szépkilátás Cukrászda, majd a városmajori Daily Pékség, legutóbb pedig a fagylaltozó kategóriában a Kiss János altábornagy utcai Fragola nyerte el a díjat.

 

Pokorni Zoltán szerint sejteni lehetett, hogy ezúttal a Molnár hús- és hentesáru ott lesz a legjobbak között, hiszen Molnár József kedvessége, a vevőkhöz fűződő viszonya erre mindenképpen okot adott. Ő is egy olyan vállalkozó, akit sokan ismernek, és akinek köszönhetően otthonosabbá válik a lakókörnyezetünk – hangsúlyozta a polgármester hozzátéve, hogy egy hentesbolt akkor az igazi, ha helyben is lehet sültkolbászt, sült csirkecombot vagy akár oldalast enni, a Márvány utcai bolt pedig pontosan ilyen.

 

Molnár József mindehhez annyit fűzött hozzá, hogy nem számított az elsőségre, már csak azért sem, mert a vásárlóik bíztatására mindössze 1-2 hete rakták ki a szavazólapokat. Mint elmondta, a szintén a Márvány utcában működő pékáru üzletébe járók kérésére nyitották meg húsz évvel ezelőtt a húsboltot, ahol minőségi termékeket kínálnak. Specialitásuk a saját készítésű, kézműves, füstölt húsárú, többek között a kolbászok, a tarja, a sonka és a libamáj. Ezek különlegessége, hogy kizárólag természetes anyagokat tartalmaznak, nincsen bennük ízfokozó, pác-só vagy bármilyen állományjavító. Ahogyan Molnár József fogalmazott, a receptek titka, hogy nincsen semmi titok, csupán annyi, hogy mindenbe pontosan azt teszik, ami a belevaló. Ezt pedig nem csak a környékbeliek tudják, nem véletlen, hogy még vidékről is vannak törzsvásárlóik.Nyomtatás