Pokorni Zoltán

További híreink

Hagyomány a hegyvidéken, hogy karácsony előtt ünnepi ebédre hívják a kerületi gondozási központokba járó nyugdíjasokat. A Jókai Klub és a Hegyvidéki Szociális Központ rendezvényén vehették át oklevelüket azok az önkéntesek, akik idén végezték el a „Szépkorúakért a Hegyvidéken” program keretében meghirdetett speciális tanfolyamot, hogy a jövőben aktív segítőként vehessenek részt a környezetükben élő idősek életében.

 

A szokásoknak megfelelően az „Advent a Hegyvidéken” idén is zenés műsorral kezdődött, ezúttal a Vois Drops énekegyüttes szórakoztatta a szép számú közönséget.

 

Az ünnephez illő dalokból összeállított műsort követően a vendégeket köszöntő Pokorni Zoltán mindenekelőtt arra buzdította a kerületi időseket, hogy ők is bátran alakítsanak kórust, amihez az önkormányzat minden segítséget megad. Hiszen, így még többször megtapasztalhatjuk az együtt éneklés örömét – hangsúlyozta a polgármester, aki az „Advent a Hegyvidéken” programmal a kapcsolatban a folytonosságot, a fejlődést és a közösségépítést emelte ki. Mint emlékeztetett, néhány évvel ezelőtt, még Kovács Lajos alpolgármesterrel közösen szervírozták az ebédet, ma pedig már a MOM Kulturális Központ Kupoltermében fogadhatják az időseket.

 

A találkozás értelme az együttlét, az együttlét azokkal, akik bár nem hozzátartozóink, sokszor legalább annyira fontosak, mint a rokonaink. Már csak ezért is adjuk meg a tiszteletet és a figyelmet egymásnak, amire a karácsonyi rendezvény kiváló alkalmat adnak – foglalta össze a kezdeményezés üzenetét Pokorni Zoltán, majd maga mellé hívta Hermai Tamást, aki saját versével ajándékozta meg az ünneplőket.

 

A köszöntő után Hegyvidék polgármestere és Fonti Krisztina alpolgármester személyesen adta át a jól megérdemelt okleveleket a „Szépkorúakért a Hegyvidéken” program képzését elvégző önkénteseknek, Bori-Szabó Orsolyának, Forgács Magdolnának, Hervay Tamásnak, Kovács Janka Tímeának, Major Zsuzsának és Szabóné Viszus Ágnesnek, Végezetül következett a töltött káposztából és mákos gubából álló ünnepi ebéd, amelyet Hegyvidéki Szociális Központ biztosított a megjelentek számára.Nyomtatás