Pokorni Zoltán

További híreink

Két, vadonatúj, négykerék-meghajtású Suzuki Vitara gépkocsit adományozott a kerületi rendőrkapitányságnak az önkormányzat. Mint az átadáson Pokorni Zoltán polgármester kifejtette, a kerület rendszeresen támogatja a hegyvidéki rendőrséget. „Az idén 20 éves, Hegyvidék Közrendvédelmi Közalapítványon keresztül, nemcsak eszközökkel, hanem szolgálati lakások biztosításával, lakbér kiegészítéssel és jutalmazással is segítjük az itt dolgozó rendőröket” – hívta fel a figyelmet Pokorni Zoltán hozzátéve, hogy a járműpark fejlesztésével még hangsúlyosabb lesz a rendőrség közterületi jelenléte. Ezt szolgálja a Hegyvidéki Rendészet és a kapitányság példaértékű együttműködése is, amelynek része a közös járőrözés, valamint a ma már közel hetven kamerával működő térfigyelőrendszer.

„2013-ban a Városmajorral indult a telepítés, a helyszíneket a lakossági kéréseket is figyelembe véve, a rendőrség szakembereinek javaslatai alapján jelöljük ki, elsősorban a bűnüldözési és bűnmegelőzési szempontból kiemelt területekre kerülnek kamerák. Mindennek köszönhető, hogy évek óta csökken a bűncselekmények száma a kerületben” – hangsúlyozta Hegyvidék polgármestere, aki azt is elmondta, hogy az egyenként, mintegy 5 millió forintba kerülő, összkerékhajtásos autókhoz hasonló felszereltségű Suzuki Vitarát kapott korábban a Hegyvidéki Rendészet is, a jármű pedig nagyszerűen látja el a feladatát.

A mobil megkülönböztető jelzéssel ellátott autók a bűnügyi osztályhoz kerülnek, a szakemberek jó hasznukat veszik a különböző bűnmegelőzési feladatok, intézkedések, forró nyomos akciós során – tudtuk meg Sztanyó Istvántól.

„Szép számban vannak a kerületben nehezebben megközelíthető épületek, erdei területek. Ide tartoznak a Normafa egyes részei is, a terepjárókkal ezek mostantól még gyorsabban elérhetőek a rendőreink számára” - emlékeztetett a XII. kerületi rendőrkapitányság vezetője külön is kiemelve, hogy az önkormányzati gondoskodás, az eszközök vásárlása, a lakhatás támogatása rendkívül lényeges az állomány megtartása szempontjából.

Az elhangzottakat Gulyás Gergely azzal egészítette ki, hogy országos szinten is folyamatosan javulnak a bűnügyi statisztikák. „Nyolc év alatt hétezerrel nőtt a rendőri állomány száma, márciusig 3000 határvadász áll szolgálatba, 2015 óta ötven százalékos illetményemelés történt. Jó úton járunk, ezt az irányt kell a jövőben is követni, hiszen a javuló munkakörülmények visszaköszönnek a rendőrség eredményességében” – foglalta össze a kormányzati intézkedések hatásait az országgyűlési képviselő, aki szerint a Hegyvidéki Önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatása, valamint a rendészet és a rendőrség együttműködése tovább erősít a kedvező folyamatokat.

 Nyomtatás