Pokorni Zoltán

További híreink

Már készül a homlokzat téglaburkolata, így kívülről lassan elnyeri végső formáját a Kulturális Szalon új otthona a Törpe utca 2. szám alatt. A klubok, foglalkozások, előadások látogatói várhatóan szeptember közepén vehetik birtokba az eddigiekhez képest sokkal komfortosabb körülményeket biztosító, modern épületet.

„Az irodám ablakából minden nap láthatom a formálódó épületet, de most először járok benne. A Kulturális Szalon látogatóival és dolgozóival együtt én is nagyon várom már az átadást” – mondta el Pokorni Zoltán polgármester az intézmény leendő központjának bejárásán. Úgy vélte, hogy a Lenzsér Péter tervezte ház a szemközti hivatali tömbre rímel majd a vörös téglaburkolatával, továbbá abba a modernista hagyományba illeszkedik, amelyet a Bauhaus-stílusú épületek, például Molnár Farkas kiemelkedő alkotásai jelenítenek meg itt, a Hegyvidéken.

A kivitelezést végző Archibona Kft. projektvezetője, Horváth Helga arról számolt be, hogy az építkezés jelenlegi fázisában helyezik fel a homlokzatra a klinkertégla-burkolatot, miközben bent az elektromos és gépészeti alapszerelések zajlanak. Ez utóbbiak elkészültével kezdődhet el a helyiségek glettelése, festése, burkolása, végül pedig a bútorozás.

„Kinőttük a régi helyünket, ezért igazán örülünk annak, hogy hamarosan beköltözhetünk az eddiginél jóval tágasabb új épületünkbe” – mondta Menyhárt Éva, a Kulturális Szalon vezetője. Tájékoztatása szerint egy nagytermük lesz, ahol az előadásaikat és más, jelentősebb érdeklődés mellett zajló programjaikat – például a Szalonegyetemet, vagy az Idősek Egészség Iskoláját – tarthatják meg, három kisebb teremben pedig a klubjellegű foglalkozásaik kapnak helyet. A földszinten irodalmi kávézót alakítanak ki, ahol a látogatók a programok után is folytathatják majd a beszélgetéseiket.Nyomtatás