Pokorni Zoltán

További híreink

Egy KRESZ-pályaként is használható, műfű- és gumiborítású játszóterületet alakítottak ki a Mesevár Óvoda udvarán. A fejlesztéshez a „Többet tehet, mint gondolná” program keretében a Hegyvidék Kártya-tulajdonosok is hozzájárultak vásárlásaikkal.

„A Hegyvidék Kártya támogatási programja keretében úgy lehet jótékonykodni, hogy az nem kerül plusz pénzünkbe” – magyarázta az új játszópark átadásán a kerület polgármestere. Pokorni Zoltán elmondta, hogy a „Többet tehet, mint gondolná” program keretében az Istenhegyi úti és a Mészáros utcai MOL-töltőállomásoknál, amennyiben regisztrált Hegyvidék Kártyát is használunk üzemanyag vásárlásakor, literenként öt forintot írnak jóvá egy kerületi közösségi program javára.

A támogatandó célról szavazással dönthetnek a hegyvidékiek: tavaly a legtöbben arra voksoltak, hogy a sérült gyerekekkel foglalkozó Fekete István Iskola a diákok zenei fejlesztéséhez szükséges dobfelszerelést vásárolhasson, idén pedig – szoros versenyben – a Mesevár Óvoda új, műfüves és gumiborítású játszórészének kialakítása kapta a legtöbb szavazatot. Pokorni Zoltán arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a támogatási program keretében 660 ezer forintot kapott az óvoda; ehhez az összeghez az önkormányzat még közel kétszer ennyit hozzátett, hogy megvalósulhasson a beruházás.

„Az udvarunk egy része száraz idő esetén a nagy por, esős napokon pedig a sár miatt használhatatlan volt, ezért kértük, hogy ezen a területen egy gumiborítású pályát alakíthassunk ki” – mondta Bátyai Éva óvodavezető. Hozzátette, hogy az útpályát mintázó új játszópark ideális körülményeket teremt ahhoz, hogy a gyerekek a biztonságos közlekedéshez szükséges alapismereteket is elsajátíthassák. Az óvoda, mint megtudhattuk, szeptember 1-jétől, a csoportszám növelésével 275 férőhelyessé vált, ezért nagy szükségük volt rá, hogy az udvar eddig kihasználatlan részeit is alkalmassá tudják tenni a kinti játékra.


Nyomtatás