Pokorni Zoltán

További híreink

Az idősek világnapja alkalmából grandiózus operettműsorral és bőséges ajándékcsomaggal kedveskedett az önkormányzat a hegyvidéki szépkorúaknak. A MOM Kulturális Központban rendezett teltházas ünnepségen Pokorni Zoltán polgármester köszöntötte a megjeneteket.

Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek, csupán tiszta szív és sok, sok szeretet – ezzel a Pázmány Péter idézettel invitálta az önkormányzat a hegyvidéki szépkorúakat az idei idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségre, amelynek a MOM Kulturális Központ adott otthont. A megjelenteket köszöntő Pokorni Zoltán polgármester kifejtette, hogy ezúttal azért nem a MOM Sport csarnokát választották helyszínül, mert úgy gondolták, hogy az igen nagy összegű terembérleti díjat inkább az ünnepeltek ajándékaira fordítják. A közönség az elhangzottakat vastapssal jutalmazta, ezzel is jelezve a döntés helyességét.


„Ebben a kerületben nem csak az ENSZ által előírt idősek világnapján kell foglalkoznunk a szépkorúakkal – hangsúlyozta Pokorni Zoltán, aki az önkormányzat nyugdíjasokat érintő támogatásairól is beszélt. Elmondta, hogy az igen sikeres Szépkorúakért a Hegyvidéken programot azért hívták életre, hogy a fiatalabb nyugdíjasok is aktívak maradjanak és önkéntes munkájukkal ők is segíthessenek a náluk is idősebbeknek. A polgármester a nemrégiben indult, a lakások akadálymentesítését szolgáló Otthon megöregedni pályázatról is szólt: „Célunk, hogy senki ne kényszerüljön arra, hogy idősek otthonába vagy kórházba kelljen mennie, mert nem tud bemászni a kádba, vagy levenni valamit a polcról.


Eddig 55 pályázó jelentkezett – árulta el a részleteket a polgármester, aki ezután Fonti Krisztina alpolgármesterhez és Müller Csabához, a népjóléti iroda vezetőjéhez fordult – Tudom, hogy most az időseket ünnepeljük, mégis nektek kell köszönetet mondanom. Nemcsak az előírt feladatokat kivitelezitek, de folyamatosan igyekeztek új ötleteket kitalálni azért, hogy segítsük a kerületben élő időseket” – a publikum elismerő tapssal fejezte ki háláját.


Pokorni Zoltán a hegyvidékiek hosszú életének titkát is feltára: „Itt 10-13 évvel tovább élnek az emberek, mint más magyar településeken. Ez nem a jó levegő, hanem a magasabb képzettség miatt van. Az okos ember tudatosan él, vigyáz az egészségére és tudja, mikor kell orvoshoz fordulnia”.


A megnyitóbeszéd után Bódi Barbara, Újhelyi Andrea és Peller Károly grandiózus operett műsorral kedveskedett a megjelenteknek – az igen jókedvű közönség felszabadultan szórakozhatott az olyan ismert slágerekre, mint a Cintányéros cudarvilág, vagy a Csárdás királynő Jaj cica című nótája.


A mulatságot követően mindenki megkapta az önkormányzat és a CBA jóvoltából összeállított bőséges ajándékcsomagot. „Van benne egy üveg bor, finom kávé, tea, üdvözlőkártya és csokoládé. Nagyon szépen köszönjük!” – sorolta a táska tartalmát Benjamin Józsefné, aki a Kulturális Szalonból megismert barátaival érkezett. „Hálásak vagyunk a polgármester úrnak és a csapatának, minden évben színvonalas műsorral kedveskednek nekünk. Jól esik, hogy megemlékeznek rólunk” – tette hozzá Kárpáti Boldizsárné.
„Ezzel nem ért véget számunkra az idősekkel való foglalkozás, hiszen fontosak nekünk. Igyekszünk a hétköznapokon is odafigyelni rájuk és örömöt szerezni nekik” – szögezte le Fonti Krisztina alpolgármester.

 Nyomtatás