Pokorni Zoltán

További híreink

A párt hétvégi kongresszusán ismét alelnökké választották Pokorni Zoltánt.

A politikus szombaton a Fidesz XXV. kongresszusán azt mondta: a feladat az, hogy megnyerjék Magyarország legrejtélyesebb választói közönségét, a 900 ezer bizonytalant, akik esetében nem igazán lehet pontosan megmondani, mi is az az impulzus, amely tömbbé szervezi őket. Szerinte 2002-ben a 23 millió román lehetett ez az impulzus, amely összezárta a bizonytalanokat, 2006-ban pedig mi magunk is húztunk a fejünkre parazsat, szinglihordákat emlegettünk.

A választások előtt hat-hét hónappal azonban ki kell jelenteni: a választási harcban sem engedhet meg magának senki a másikat a méltóságában megsértő szavakat, durvaságokat, itt nincs buzizás, nincs zsidózás, nincs cigányozás, nincs szinglihordázás. Ahogyan Ferenc pápa megmondta, keresztény ember nem lehet antiszemita" - fejtette ki Pokorni Zoltán, hangsúlyozva: a Fidesz-KDNP-hez méltatlan kijelentéseket nem tehet senki. Ez Magyarország legnagyobb politikai ereje. (...) Nagyok vagyunk és nagyon sokfélék. Vannak itt fideszesek, kereszténydemokraták, kisgazdák, Lungo Drom-osok, szökött SZDSZ-esek (...), vidékiek, fővárosiak, autósok, biciklisták, homoszexuálisok és heteroszexuálisok, vannak, akik az FTC-nek drukkolnak, vannak, akik az Újpestnek, sőt vannak olyanok is, akiket mindez hidegen hagy - sorolta.

Ha mi egyben akarunk maradni, akkor meg kell tanulnunk azt a tartást, azt a méltóságot, amely abból fakad, hogy nem kell mindenben egyetérteni - mondta, azzal folytatva, hogy elég, ha néhány alapkérdésben egyet gondolnak: hisznek a szabadságban, a hazában, Magyarország önrendelkezésének megerősítésében. Az alelnök választás előtti leltárt végzett beszédében, úgy fogalmazva: bármelyik miniszterelnök megirigyelné az elmúlt három és fél évben elvégzett munkát. Több millió család életét napi szinten tették könnyebbé, új alaptörvényt alkottak, és elfogadtatták az Európai Unióval, hogy mi szabjuk meg a magunk életét Magyarországon - közölte az eredményeket a XII. kerületi polgármester, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy nincs behozhatatlan előnyük.

Beszéde végén azt kérte, hogy a kampányban ne felejtsék el: kíméletlenül, határozottan kormányoztak az eltelt három évben, nem vették figyelembe, amit a magyar politikának általában figyelembe illik vennie. Be kell bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk meghallgatni a másikat, képesek vagyunk megállapodni (...), hogy nemcsak erős ez a politikai család, hanem méltányos is. A nyugodt erőt kell felmutatnunk az előttünk álló hat-hét hónapban - zárta szavait, megjegyezve, hogy így van esély folytatni 2014-ben a kormányzást.

 

(hirado.hu)



Nyomtatás