Pokorni Zoltán

További híreink

Láng Zsoltnak, a II. kerület polgármesterének meghívására Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere részt vett a Szilágyi Erzsébet fasorban a Gábor Áron-emlékműnél rendezett ünnepségen.

Az emlékműnél Láng Zsolt elmondta, nagyon meghatónak tartja, hogy a zord időjárási körülmények ellenére sokan eljöttek az ünnepségre. A polgármester úgy véli, ez is jelzi: milyen fontos ünnep március 15. és az 1848-as szabadságharc, amelynek a II. kerület történelmében is fontos szerep jutott.

Pokorni Zoltán fontosnak tartotta, hogy tiszteletét tegye a Gábor Áron-emlékműnél. Mint mondta: 1848. március 15. számára a nemzeti összefogás fontos jelképe.– A forradalom kitörését húsz vitával töltött év előzte meg – a reformkor. Vitázott egymással Kossuth és Széchenyi, Petőfi és Batthyány, de néhány fontos kérdésben a nemzeti felemelkedés érdekében meg tudtak egyezni – hangsúlyozta Pokorni Zoltán. A rövid ünnepségen a Himnusz elhangzása után a pártok és civil szervezetek nevében helyezték el a koszorúkat a megemlékezők.

Bővebb tudósítás a II. kerület honlapján olvasható





Nyomtatás