Pokorni Zoltán

További híreink

Olyan nézetkülönbségek vannak a részleteket illetően, hogy jó lenne csak az alapelveket a kormány elé vinni és egy szikárabb, visszafogottabb anyagot készíteni csak arról, mi a probléma, és milyen elvek mentén kezeljük.

Pokorni Zoltán az MTV reggeli műsorában elmondta, hogy a felzárkóztató osztály magában hordja azt a kockázatot, hogy stigmatizálja a gyereket. Ezért jobb az óvodában elkezdeni a felzárkóztatást, véleménye szerint szerencsés már 4 éves kortól óvodába járatni a gyermeket. Ha kell, akkor ezt akár óvodáztatási támogatással segítené elő.

A Fidesz oktatási munkacsoportjának vezetője azt mondta: céljuk, hogy a felsőoktatási törvény is elkészüljön és a kormány elé kerüljön tavasszal. Olyan nézetkülönbségek vannak a részleteket illetően, hogy jó lenne csak az alapelveket a kormány elé vinni és egy szikárabb, visszafogottabb anyagot készíteni csak arról, mi a probléma, és milyen levek mentén kezeljük – fogalmazott Pokorni.

A bolognai képzés legfontosabb alapelve, hogy csak olyan diplomát adjon ki, melynek van munkaerő-piaci relevanciája. Ez papíron ma így van, tartalmában nem, mert a képzések egy részét rosszul indították, ezért indokolt az átalakítás. Ennek azonban nem lehet az az eredménye, hogy lesznek olyan képzési ágak, melyek önmagukban értéktelenek, csak akkor használhatók, ha azokat megfejeljük egy másik, kétéves képzéssel – hívta fel a figyelmet a fideszes politikus.

Az államtitkárság elképzelése az volt, hogy válasszuk külön az alapképzést, és legyen nevesítve egy úgymond akadémiai képzés, ami csak akkor jó, ha egy kétéves mesterképzés követi, és legyen egy gyakorlati képzés, ami a munkaerőpiacon érvényesíthető. A baj az akadémiai képzéssel van, mert ha azt valaki lezárja, de nem tud továbbtanulni, nem tud mit kezdeni a hároméves képzettségével – érvelt a volt miniszter.

Videó

hirado.hu

 Nyomtatás