Pokorni Zoltán

További híreink

Parajdi sótéglákból kirakott, változó színű háttérfényekkel hangulatossá tett sószobát alakítottak ki az Orbánhegyi Óvoda Kiss János altábornagy utcai tagóvodájában. A gyermekek egészségének megőrzését szolgáló különleges helyiség létrejöttéhez az Áder János által alapított „Tégy a parlagfű ellen!” Közhasznú Alapítvány nyújtott anyagi segítséget.

„A sós levegő jótékony hatása közismert, segít megelőzni a légúti betegségeket, pollenallergiákat, javítja az ellenálló-képességet” – mondta el Pokorni Zoltán a sószoba átadása alkalmából. A polgármester szólt arról is, hogy a kerületi óvodákban, ahol volt rá hely, mindenütt kialakítottak sószobákat – az Orbánhegyi Óvoda tavaly szeptemberben megnyílt Kiss János altábornagy utcai tagóvodájában szintén elfért egy ilyen terápiás helyiség. Ez utóbbi létrejöttét az Áder János által alapított „Tégy a parlagfű ellen!” Közhasznú Alapítvány támogatta 1,7 millió forinttal.


„Tizenöt-húsz percet töltenek el itt a kicsik, akik a sóval feltöltött „homokozóban” játszanak, valamint az óvónőkkel verselnek, énekelnek, illetve kisebb mozgásos gyakorlatokat végeznek légzésszám emelése érdekében” – mutatta be óvodavezető a sószobában zajló foglalkozásokat. Imrikné Krébecz Anitától megtudhattuk, hogy a sószoba falait parajdi sótéglákból rakták ki, mögé pedig állítható színű LED-világítás került. A színt általában a gyerekek választják ki, akik érdekes módon legtöbbször azt kérik, hogy a nyugtató hatású zöld fényben derengjen a sófal.

 Nyomtatás